Crònica 09/08/2010

Crònica 09/08/2010

Els Nens proven la torre de 8 i els de Vilafranca alcen castells de 8 a Polònia.

Intent de la torre de 8 dels Nens del Vendrell – webcasteller.com

Els Nens del Vendrell han estat els grans protagonistes del cap de setmana casteller a casa nostra. Després de trenta-cinc anys han tornat a provar una torre de 8 amb folre. Va ser aquest diumenge a Llorenç del Penedès. Els vendrellencs van ser una de les colles de referència fins als anys 70 i després van passar un llarg calvari amb resultats discrets. Aquest diumenge, amb una estratègia que gairebé els garanteix la presència al Concurs de Tarragona, van repetir la seva millor actuació de l’any. Van fer el 5 de 7, el 4de 8 i la torre de 7. Aquest última en la repetició de l’intent de torre de 8 amb folre que van desmuntar amb els dosos col·locats, una bona prova tot i que l’intent difícilment hagués arribat a bon port.

A la mateixa actuació la Colla Jove Xiquets de Tarragona va ser la colla que va sortir amb el millor programa. Val plantar el 3 de 8, 2 de 8 amb folre i 4 de 8. La Jove te previst poder atacar el castell de 9 per Sant Magí, el proper dia 19 a Tarragona.
La Colla Joves Xiquets de Valls va estar per sota de les seves possibilitats, en part per l’acumulació de baixes per un motiu o altre, van fer la clàssica de 8. Els vallencs actuaran diumenge a la diada de La Bisbal, al costat de la Vella i els verds, i se’ls presenten uns compromisos d’agost exigents.

Però la millor actuació del cap de setmana va veure’s lluny d’aquí, a Crackòvia (Polònia), en motiu de la trobada de cultura popular que convoca Adifolck. Els Castellers de Vilafranca van fer diumenge el 4 de 8 amb l’agulla, la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el pilar de 6. El dissabte ja hi van alçar la torre, el 3 i 4 de 8. A més van fer també l’inusual 5 de 7 amb l’agulla, pas previ del 5 de 8 amb l’agulla que volen fer diumenge a La Bisbal. Un castell encara no present a la taula de punts del concurs i que tant sols s’ha alçat en una ocasió, va ser l’any passat a Reus.

També aquest diumenge els Xiquets de Tarragona van carregar el 3 de 8 als Pallaresos, un contratemps a pocs dies de provar el 3 de 9. També van fer el 4 de 8. Allà els Castellers d’Altafullla van alçar el primer 4 de 7 amb l’agulla de la seva història, colla fundada el 1996 i que mai havia superat els castells bàsics de 7. Els Xiquets del Serrallo hi van fer el 3 de 7.

Per últim comentar el resultat de la diada dl Firagost celebrada dimecres a Valls. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer un altre 3 de 9 amb folre i va estrenar el 4 de 8 amb l’agulla. Va voler fer el 4 de 9 amb folre però va desistir-hi després de desmuntar dos peus del castell, finalment va fer el 2 de 8 amb folre i va carregar el pilar de 6. Per la seva banda la Colla Joves Xiquets de Valls va fer el 5 de 8 com a destacat, també va plantar el 3 i 4 de 8.