Crònica 12/07/2010

Crònica 12/07/2010

Mataró tonar a portar el 3 de 9 a Premià

Els Capgrossos de Mataró van tornar a portar un castell de 9 a Premià de Mar. Aquest diumenge, tal com van ver el 2008 i 2006, van alçar el 3 de 9 amb folre a la població del Maresme on tant sols ells han fet els 9 pissos. Aquest cop però el castell va quedar tant sols coronat, un contrateps inusual d’aquesta agrupació. Dels quaranta-un 3 de 9 que porten, aquest ha estat el trecer que els fa llenya després de ser cornat. La caiguda però no ha de modificar les intencions que tenen de provar el 2 de 9 d’aquí quinze dies. El que si va variar va ser la resta de programa de diumenge. Els blaus havien començat be amb un treballat 2 de 8, amb un folre reduit pensant en les manilles. Després de la caiguda, en la segona ronda, van fer el Basic 4 de 8 per acabar. No van possar.hi l’agulla prevista ni alçar el pilar de 6 final.

A la mateixa diada els Castellers de Badalona van fer la primera clàssica de 7 de l’any.

Els dissabte a Tarragona, davant de la catedral, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer el 2, 3 i 4 de 8 i el pilar de 6. Els Xiquets de Tarragona, que celebren 40 anys, van fer el 3 i 4 de 8.

La resta d’actuaicons destacades van tenir en el 2 de 7 el millor castell.

A Terrassa, els Castellers de Sabadell, van desacarregar el segon 2 de 7 de l’any i agafen opcions d’anar al Concurs. A Banyeres els Nens del Vendrell van fer la primera torre de 7 de l’any.

Dissabte a Súria els Minyons de Terrassa també hi van portar el 2 de 7, mentre els Salats de Súria van fer per primer cop a la seva història el 3 de 7. Els Cargosos de Mataró també van fer la torre de 7 a Arenys de Mar.