Crònica 13/10/2010

Crònica 13/10/2010

Els Minyons fan el 3 de 9 a Palma de Mallorca

Pont del Pilar remullat i gairebé estèril al Principat

L’actuació més destacada del Pont del Pilar va celebrar-se a Palma de Mallorca. Allà els Minyons de Terrassa van alçar un castell de 9 en la única actuació destaca del llarg cap de setmana.

Els Minyons de Terrassa van ser la colla convidada del principal en la diada dels Castellers de Mallorca. Els de Terrassa van retornar la condició de plaça de 9 a la plaça de la Cort de Palma. L’any 2002 i el 2006 ja s’hi havien alçat castells de 9 malves a la ciutat. Els 250 minyons desplaçats van edificar el 2 de 8, el 3 de 9 i un 4 de 8. Els malves van forts aquest any i ja pensen en hipotètic 3 de 10 de cara la seva diada.

Val a dir que el 3 de 9 dels Minyons ha estat, en el còmput general de totes les colles, el número 100 entre castells de 9 i gamma extra. Just la xifra assolida en tota la temporada passada, enguany es podria batre el rècord de l’any 2001de 121 grans castells.

Els Castellers de Mallorca van revalidar el seus millor castells de la temporada, sense optar encara al 4 de 8. Van carregar la torre de 7, castell que ja havien completat en quatre ocasions enguany. També van fer el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla.

L’altra colla illenca, els Al·lots de Llevant, no van anar a totes. Van reservar la torre per la seva diada, el 30 d’octubre. L’any passat van carregar el primer 4 de 8 per Tots Sants però aquest any no hi tenen opcions. Els de Manacor van fer el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 i 3 de 7.

La resta d’actuacions, a celebrar al principat, va ser suspeses per la pluja. Com és el cas de la diada de les Corts de dimarts on havien d’actuar els Castellers de Barcelona i Sagals d’Osona amb l’objectiu de fer el 4 de 8. Tampoc va celebrar-se diumenge la diada de Vilaplana on els Xiquets de Reus també volien fer el carro gros. Tant sols apuntar que a Olot la Colla Castellera de Figueres va fer el 4 de 7, l’únic castell de 7 de tot el llarg cap de setmana al principat.