Crònica 14/09/2010

Crònica 14/09/2010

Els Capgrossos porten el 3 de 9 fins a Guissona.

Diada Nacional amb catedrals a Tarragona i Valls i pilar verd alternatiu a Olot.

 

3 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró

En motiu de la Diada Nacional gairebé totes les colles del país han actuat, deixant alguns registres interessants.

Fins a Guissona els Capgrossos de Mataró van portar aquest diumenge el 3 de 9 amb folre, el cinquè que fan aquest any. Una gesta meritòria per la llunyania i per compatir plaça amb dues colles menors. Els del Maresme van fer també el 4 de 8 i la torre de 8, dos castell que volen pujar un pis més al Concurs.

Els Margeners de Guissona van fer la seva millor festa major amb l’estrena de el inusual 7 de 7 i del sempre espectacular 3 de 7 aixecat per sota. Els Castellers de Mallorca, en la única visita al principat en aquest any, van fer el 5 de 7 com a millor castell. També van fer proves de 4 de 8 de cara al futur, el dia 9 d’octubre rebran a Palma als Minyons de Terrassa.

Anant enrere, encetant les diades al voltant de l’11 de setembre, el divendres a la plaça del Blat la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls van fer el 5 de 8 i el 2 de 8 folrat. El 4 de 8, al que la Vella va posar-li el pilar de 6 al mig, amb l’ espadat de 6 al final de la cita es va decantar encara més el derbi a favor de la Vella.

El propi dia 11 a Tarragona la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona també van fer la catedral. A més ambdues van bastir el 4 de 8, la Jove a més el 2 de 8 amb folre i els ratllats el 3 de 8. Els Xiquets del Serrallo van fer el 4 de 7 amb l’agulla i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau els dos castells bàsics de 7.

A Olot els Castellers de Vilafranca van portar-hi el 4 de 8 amb l’agulla, la torre de 8 amb folre i el 3 de 8. A més van fer un pilar de 6 amb segon i terç diferents als de l’alineació habitual. Els Sagals d’Osona hi van fer tres castells de la gamma alta de 7 i els Xerrics d’Olot castells de 6.

A Badalona i a Barcelona, en dues actuacions, els Castellers de Barcelona van bastir el 4 de 8 i la torre de 7 i al Poblenou a més van fer una bona prova de la torre de 8 que volen estrenar per la Mercè. Els Castellers de Lleida a Barcelona van carregar el 3 de 8 al segon intent i van desmuntar un intent de 4 de 8.

En motiu de la Diada la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer la clàssica de 8 a Tàrrega i els Capgrossos de Mataró el 4 de 8 a Argentona. A Llinars del Vallès els Xics de Granollers van fallar en el primer intent de carro gros.

Finalment a Terrassa, aquest diumenge a la diada Emili Miró, els Castellers de Terrassa van carregar el primer 2 de 8 folrat. Els Xiquets de Reus van completar-hi el segon 4 de 8 de l’any. Nens del Vendrell van fer castells de la gamma alta de 7 i els Minyons de l’Arboç els dos de la gamma bàsica.