Crònica 14/06/2010

Crònica 14/06/2010

La revolució dels modestos: Sabadell descarrega per primer cop el 4 de 8

Cap de setmana sense castell de 9 però amb resultats prou interessants en la gamma de 8. Uns resultats que demostren que la temporada 2010 esta sent profitosa i matinera per a moltes colles.

A Sabadell la colla local va tornar a fer el 4 de 8 després de tretze anys i aquest cop descarregat. Els “saballuts” van poder completar el seu primer “carro gros”, castell que van coronar als anys 1996 i 1997.

El 4 de 8 dels Castellers de Sabadell

Els Castellers de Sabadell, diumenge, també van coronar el seu primer 2 de 7 de l’any. En la mateixa diada els Castellers de la Vila de Gràcia van tornar a completar el 4 de 8 i el 2 de 7, registres que els consoliden com a colla de 8 i amb un peu i mig al Concurs. També hi van ser els Xics de Granollers amb el 5 de 7 com a millor castell.

A l’Arboç la Colla Vella dels Xiquets de Valls va oferir la millor exhibició del cap de setmana en una diada feixuga de quatre colles. Els de Valls van tornar a fer el millor repertori en terres catalanes en el que portem d’any; 3 de 8, 2 de 8 amb folre (molt treballat) i 4 de 8. Deixant per més endavant l’esperada estrena del 5 de 8 i del renovat pilar. Els Castellers de Terrassa van sorprendre amb el segon 4 de 8 de l’any i sobretot amb un bon intent de 2 de 8 amb folre, el castell va cedir amb l’aixecador col·locat i l’enxaneta dubtant si pujar o baixar. Els Nens dels Vendrell es van anotar la seva primera torre de 7 de l’any, va ser al segon intent després de baixar-lo en una primera instància. Els Minyons de l’Arboç van fer  el 3 i 4 de 7 però van fallar dos cops amb el 5 de 7.

Els Xiquets de Reus van estrenar aquest dissabte a casa seva el 2 de 7, va ser després d’un intent desmuntat. Els Castellers de Lleida també van fer el 2 de 7 en l’acte de col·locació de la primera pedra del seu nou local social.