Crònica 16/08/2010

 

Crònica 16/08/2010

Els Castellers de Vilafranca tornen a fer el 5 de 8 amb l’agulla. Els verds, a quinze dies de Sant Fèlix, van estar molt per sobre de les colles de Valls.

5 de 8 amb l’agulla dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van fer per segon cop el 5 de 8 amb l’agulla, un castell que van inventar l’any passat i que per nou encara no te ni puntuació a la taula del Concurs. L’objectiu dels vilafranquins seria poder provar l’inimaginable 5 de 9 amb folre i l’agulla per Tots Sants. Els del Penedès van encetar la diada del 15 d’agost amb el 3 de 9 amb folre i la van tancar amb el 4 de 9 folrat, aquest després d’un intent desmuntat. També van fer el pilar de 7, pas previ al de 8 pisos que volen fer dissabte vinent al Catllar.
La Colla Vella dels Xiquets de Valls va coronar el 3 de 9 amb folre de sortida, una caiguda que els va deixar tocats i va alterar el programa previst. Van fer a més el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Per la seva banda la Colla Joves Xiquets de Valls va voler agradar, tot i el moment delicat que travessa, van completar el 5 de 8 però van desmuntar dos intents de 3 de 9 amb folre. Van acabar amb el 4 de 8.

El dia abans la Colla Vella ja havia patit una altra caiguda. Els vallencs van actuar a Vallmoll on van carregar el 4 de 8 amb el pilar, prèviament havien desmuntat un altre intent. De sortida van ver el 3 de 8 i per cloure el 2 de 7. En aquesta actuació els Xiquets de Reus es van complicar la possibilitat d’accedir a una de les 14 places del Concurs, van desmuntat dos intent de 4 de 8 i dos més de 5 de 7, es van anotar un 2 de 7. Allà els Xiquets del Serrallo van fer el 3 i el 4 de 7.

Finalment a la diada de Sant Roc la Colla Jove Xiquets de Tarragona va carregar en pròpia plaça el 5 de 8, enguany ja n’havia descarregat tres. Un contratemps a quatre dies de Sant Magí. També van fer el 4 i el 3 de 8. La Colla Jove de Castellers de Sitges hi va fer el 3 i 4 de 7.
El dissabte a la Canonja la Jove de Tarragona va fer-hi el 3 i el 4 de 8 i els Nois de la Torre el 3 i el 4 de 7.