Crònica 18/10/2010

Crònica 18/10/2010

Els Capgrossos fan la tripleta a Sants i els Minyons el 3 de 9.

Al Vendrell els Nens descarreguen la torre de 8 trenta cinc anys després.

La Jove de Tarragona corona la tripleta amb el 4 amb l’agulla i la Joves de Valls planta el 3 de 9.

Els Castellers de Vilafranca alcen altre cop el 3 de 9 a Montserrat.

 

El 5 de 8 dels Capgrossos.

Cap de setmana d’alta intensitat amb set castell de 9 pisos.

A Sants els Capgrossos de Mataró van completar la tripleta màgica, feia dos anys que no l’aconseguien. A banda dels dos castells basics de 9 van descarregat el primer 5 de 8.

El 3 de 9 dels Minyons.

Els Minyons de Terrassa van mostrar-se prudents i van fer el 3 de 9 com a millor castell. Els Castellers de Sants amb algunes baixes van renunciar al castell de 9 i van fer el 5 de 8 com a destacat.

Al Vendrell jornada històrica per la colla local. Els Nens del Vendrell van aconseguir descarregar la torre de 8 amb folre, castell que van no completaven des del 1974. Els vendrellencs a més van fer el 4 de 8 i un intent de 3 de 8.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va carregar la tripleta. Van completar el 3 de 9, van carregar el 4 de 9 i van estrenar el 4 de 8 amb l’agulla. Tot i no haver cap pilar de 6 en aquest any van poder coronar el castell amb l’agulla. La Colla Joves Xiquets de Valls va completar també el 3 de 9 però no va poder coronar el 4 de 9.

Al Monestir de Montserrat els Castellers de Vilafranca van portar per segon any consecutiu el 3 de 9. A més van fer el 4 de 8 amb l’agulla, la torre de 8 i un pilar de 7 amb un folre minimalista. Els Xicots de Vilafranca, Moixiganguers d’Igualada i Castellers d’Esparreguera hi van fer castells de 7.

De la resta de la jornada apuntar el 4 de 8 dels Xiquets de Tarragona i dels Castellers de Lleida dissabte a Tarragona. Els Sagals d’Osona van desmuntar diumenge dos intents de 4 de 8 a Sabadell i els Xiquets de Reus un altre a Alcover.

Per últim destacar el 4 de 7 dels Castellers del Riberal aixecat a Baó. Els de la Catalunya Nord recuperen els 7 pisos després d’anys de sequera.