Crònica 19/07/2010

Crònica 19/07/2010

Els Castellers de Vilafranca han tornat a fer doblet de 9 aquest cap de setmana. Dissabte a Altafulla van portar el 3 de 9 amb folre. Però aquest no va ser el castell més destacat, els veds, van fer el 5 de 8. Feia dos anys que no alçaven la catedral a plaça, tot i que l’any passat van fer el 5 de 8 amb l’agulla a Reus. A Altafulla també van fer la torre de 8 i el pilar de 7 folrat.
En aquesta diada els Xiquets de Tarragona van fer la clàssica de 8, la primera de l’any coincidint amb l’estrena del 2 de 7. El Castellers d’Altafulla van completar el 3 de 7 i van carregar el 4 de 7, mai ho havien assolit al mes de juliol.

A Torredembarra els Castellers de Vilafranca van fer la seva millor actuació de l’any i la millor vista en aquesta plaça. Els vilafranquins van signar la tripleta amb el 3 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7. Amb els dos castells de 9, els verds, han arribat a la xifra rècord de 400 castells de 9 descarregats.
La Colla Jove Xiquets de Tarragona va estrenar en aquesta diada el 5 de 8 i els Nois de la Torre van fer la clàssica de 7.

A Barcelona, al Poble Sec, els Capgrossos de Mataró van completar el 2, 3 i 4 de 8, a més de coronar el pilar de 6. Allà els Castellers de Sabadell van fer el 2 de 7 i els Castellers del Poble Sec la seva millor actuació històrica amb tres castells de la gamma alta de 7.

A Calafell els Xicots de Vilafranca van descarregar la primera torre de 7 de l’any en la seva millor actuació de la temporada, la van acompanyar del 5 i 4 de 7 amb l’agulla. Els Nens del Vendrell van fer idèntica actuació. La Colla Jove de Castellers de Sitges va sortir de plaça amb dos castell de 7.

Dissabte a la capital del Baix Camp els Xiquets de Reus van fer el seu primer 4 de 8 de l’any. A més també van descarregar el 2 de 7. La Colla Joves Xiquets de Valls va fer-hi la clàssica de 8 i els Moixiganguers d’Igualada dos castells de 7.

Per últim la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer dissabte a Salou el 3 de 8 i el 2 de 7. Aquest darrer també el va alçar diumenge a al barri de la Xamora de Valls.