Crònica 20/09/2010

Crònica 20/09/2010

Els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls fan la tripleta a quinze dies del Concurs.

El cap de setmana ha estat d’alta intensitat, amb diverses actuacions de gran nivell. La més destacada va ser la diada del primer diumenge de festes de Tarragona, tot i que enguany sense gamma extra.

Els Verds a la Plaça de la Font.

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van protagonitzar un duel estratègic a dues setmanes de la gran cita. Les dues colles van sumar la tripleta, guanyant els de Vilafranca als punts, per allò del major valor del 4 de 8 amb l’agulla sobre el 5 de 8. Un marge escàs que va donar oxigen als Vallencs.

Els Verds van completar un 3 de 9 lleuger, amb les manilles al segon pis. Tot preparat per si cal tirar el 3 de 10 a la Tarraco Arena. Aquest ha estat el divuitè 3 de 9 verd de l’any, rècord absolut en una mateixa temporada. També van fer el 4 de 9, sense els integrants del pilar, i el 4 de 8 amb l’agulla. L’enèsima prova del 4 de 9 amb l’agulla que obrirà el repertori dels Castellers el 3 d’octubre. Per acabar van afegir un pilar de 7 esplèndid a la tripleta vilafranquina.

La Colla Vella va sortir reforçada al completar la primera tripleta màgica de l’any. Van haver de fer el 4 de 9 al segon intent, però van poder descarregar per primer cop els dos castells bàsics de 9 en una mateixa diada. El 5 de 8 i el primer pilar de 7 descarregat de l’any van conformar la millor diada rosada del curs.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va poder bastir el 3 de 9, el vintè descarregat en l’historial de la colla. Val a dir que va ser al segon intent, després desmuntar-ne un altre per un error de comunicació entre el cap de colla i els seus castellers. Van completar de sortida el 5 de 8. També van desmuntat prematurament un 4 de 9 i un 2 de 8.

Els Xiquets de Tarragona no van tenir el dia, van caure després de coronar el 5 de 8 i van quedar tocats per la resta d’actuació. Van descarregar el 4 de 8 i van carregar el primer 2 de 8 de l’any, renunciant al 3 de 9.

A Esplugues de Llobregat els Minyons de Terrassa van anar d’estrena. Van carregar el primer 4 de 8 amb l’agulla de l’any i van estrenar també el pilar de 7. Els malves a més van fer el 2 de 8 i el 5 de 8, en una diada completa de la gamma alta de 8. Allà els Castellers de Sants van fer el 2, 3 i 4 de 8 i els Castellers d’Esplugues castells de la gamma alta de 7.

A Reus, el dissabte, els Xiquets de Reus van sumar la primera clàssica de 8 de l’any. Van estrenar el 3 de 8. La Colla Joves Xiquets de Valls va desmuntar dos intents de 5 de 8, mentre els Castellers de Terrassa van alçar la torre de 7.

Els Nens del Vendrell en pròpia plaça van tornar a fer el 4 de 8 però van fallar en el segon intent de torre de 8 d’aquest any. Els Castellers d’Altafulla i els Bordegassos de Vilanova van fer castells de 7.

A Lleida, a la diada de les colles de l’Eix, els Castellers de Lleida també van fer el carro gros i van desmuntar un intent de torre de 8. Sagals d’Osona, Marrecs de Salt i Tirallongues de Manresa van fer castells de 7.

Els Castellers de Barcelona van fer a la seva ciutat el 4 de 8 i un intent desmuntat de 3 de 8. I els Xiquets del Serrallo el 4 de 7. Finalment a Olite, a Navarra, els Capgrossos de Mataró van fer la clàssica de 8.