Crònica 21/06/2010

Crònica 21/06/2010

Badalona es converteix en plaça de 9 en una gran diada amb quatre castells de 9

Els Minyons fan el pimer 9 a Badalona, els Verds descarreguen una tripleta primerenca i els de Mataró estrenen el 3 de 9

El 4 de 9 amb folre dels Verds a Badalona

Badalona va ser reina per un dia del món casteller. En motiu de la Capitalitat catalana de la cultura va acollir una gran cita amb tres colles de 9. I el resultat va ser de gran nivell,amb l’estrena de Badalona com a plaça de 9 amb un pòker de 9 pissos.
Els Castellers de Vilafranca van signar-hi la millor diada amb el 4 de 8 amb l’agulla de sortida, el 3 de 9 amb folre de (el quart de l’any) i l’estrena del 4 de 9 amb folre. Arrodonint la tripleta més matinera i a l’hora el 4 de 9 amb folre descarregat més primerenc. Van cloure amb el pilar de 6, sense portar a plaça el de 7 amb folre que el divendres abans havien completat a l’assaig.

El 3 de 9 amb folre dels Minyons

Els Minyons de Terrassa van tenir l’honor de ser els primers, per qüestió de l’ordre d’actuació, d’alçar un castell de 9 a la plaça badalonina. Van sortir de 2 de 8 amb folre, castell que volen pujar un pis més per seva la Festa Major, i van completar després el tercer 3 de 9 de l’any. De tercer castell van oferir el 5 de 8, segon catedral malva de la temporada.

El 3 de 9 amb folre dels Capgrossos

Els Capgrosos de Mataró van afegir-se a la gran festa descarregat el seu primer 3 de 9 folre de l’any. També van fer el 2 de 8 amb folre, consistent i camí de pujar un pis més i convertir-lo en gamma extra per les Santes. També van fer un 4 de 8 pensant en el 4 de 9 amb folre i el seu primer pilar de 6 de l’any.
Els Castellers de Badalona van fer el 3 i 4 de 7, en ple procés de recuperació dels castells de 7.

El dissabte a Reus la Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a repetir la màxima actuació que ha anat fent darrerament al Principat: 2, 3 i 4 de 8. Deixant per dijous el 3 de 9 amb folre, que de moment només l’han vist els xinesos. Els Xiquets de Tarragona van carregar-hi el primer 4 de 8 de l’any i els Xiquets de Reus van claudicar de fer més després d’un 5 de 7 carregat.
El diumenge a la Zona Franca de Barcelona els Castellers de Sants van fer la clàssica de 8, i ho van fer davant de la Colla Joves Xiquets de Valls que també va fer el 3 i 4 de 8 però de tercer el 5 de 7. Castells que volen pujar un pis per Sant Joan. Els Castellers d’Esplugues van intentar la torre de 7 i van acabar fent castells de 7 i els Castellers del Poble-sec van fer la clàssica de 7.
Finalment al Baix Guinardó (Barcelona) els Castellers de la Vila de Gràcia van fer el quart 4 de 8 de l’any . En aquesta actuació hi van ser els Xicots de Vilafranca, allà hi van fer la segona millor actuació en aquest any amb el 5 de 7 com a millor castell. Els vermells van renunciar a portar el 4 de 8, que volen tornar a tirar en breu, els Bordegassos de Vilanova van fer la clàssica de 7.