Crònica 23/08/2010

Crònica 23/08/2010

Els Castellers de Vilafranca porta la torre de 9 i el pilar de 8 al Catllar.

 

La Jove de Tarragona doblega a les colles Valls amb una tripleta a l’Arboç.

 

Els Moixiganguers d’Igualada fan el seu primer 4 de 8.

Setmana d’alta intensitat al món casteller, fins a dotze grans castells s’han vist a les places del país.

Pilar de 8 amb folre – Castellers de Vilafranca

La diada més destacada va ser la d’aquest dissabte al Catllar, al Tarragonès, on els Castellers de Vilafranca van fer tot un recital. Els Verds van completar una diada rodona amb dos gammes extres, els primers de l’era moderna en aquesta plaça. El vilafranquins van fer el dotze 3 de 9 de l’any, van estrenar la torre de 9, van sumar el 4 de 9 número 150 del seu historial i van fer el primer pilar de 8 de l’any. Els dos gammes extres van ser executat amb autoritat, deixant sense resposta a la Colla Vella dels Xiquets de Valls que va fer el 3 de 9, el 4 de 8 amb el pilar, el 2 de 8 i el pilar de 6. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va aproximar-se molt a l’actuació dels vallencs, van completar el primer 3 de 9 de l’any i a més van fer el 5 de 8 i el 2 de 8.

4 de 9 amb folre – Colla Jove Xiquets de Tarragona

A l’Arboç, aquest diumenge, la Jove de Tarragona va tenir el seu moment de gloria en descarregar la tripleta màgica i vèncer a les dues colles de Valls. Els liles van fer el tercer 3 de 9 en quatre dies i a més va estrenar el 4 de 9. A més va fer el 5 de 8. Des del 1998 que la Jove no alçava aquesta actuació a l’Arboç. La Vella de Valls va carregar el 4 de 9, castell que havia completat per Sant Joan, i va fer el 4 de 8 amb el pilar, el 2 de 8 i el pilar de 6. Per la seva banda la Colla Joves Xiquets de Valls va intentar el 4 de 9, castell que no fa des de l’octubre del 2008. Van baixar-lo abans d’hora, a l’igual que amb els dos intents de 3 de 9 de La Bisbal. Va completar el 5 de 8 i el segon 2 de 8 de l’any. Els Minyons de l’Arboç van estrenar el 5 de 7.

A la capital de l’Anoia la noticia va saltar de la ma dels Moixiganguers d’Igualada, la colla local va assolir i completar el primer 4 de 8 de la seva historia. Els Castellers de Vilafranca van portar el 3 de 9, des del 2003 que no s’alçava cap castell de 9 a Igualada. També van fer el 4 i 3 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7. Els Minyons de Terrassa, en el seu retorn de vacances, van signar la clàssica de 8.

A Gràcia, aquest diumenge, els Castellers de la Vila de Gràcia van repetir la seva millor actuació: 4 de 8, 2 de 7 i 5 de 7. Els Xicots de Vilafranca van descarregar la torre de 7 i van fer un intent desmuntat de 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona van fer castells de 7.

A Castellbisbal, diumenge a la tarda, els Minyons van repetir la clàssica de 8 i el Xicots van carregar una altra torre de 7.

Els dissabte a la tarda els Xicots també havien carregat la torre de 7 a Torrelles de Foix i els de Gràcia la van descarregar en pròpia plaça.