Crònica 24/05/2010

Crònica 24/05/2010

La Colla Vella alça els primers castells de 8 a la Xina i els Castellers de Terrassa i la Jove de Tarragona els deus primers castells de 8 de l’any.

Cap de setmana intens al món casteller, preludi del que ha d’arribar en les properes jornades.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ja es troba, des de divendres passat, a la Xina per actuar en el marc de l’Expo de Shanghai 2010. l’expedició formada per 200 castellers ja ha actuat a la metròpoli del gegant asiàtic. La Colla Vella es va estrenar el diumenge amb la clàssica de 8 i aquest dilluns també ha alçat el 3 de 8 i el 2 de 7 com a destacat.

El 3 de 8 de la Colla Vella de Valls a la Xina

Tenen previstes actuacions cada dia de la setmana sencera que estaran a la Xina. L’actuació més destacada es preveu pel darrer dia, el diumenge dia 30, on podrien aixecar el 2 de 8 amb folre o fins hi tot alguna construcció superior. De fer-ho superarien el sostre fora d’Europa que tenen els de Vilafranca amb el 2 de 8 folrat a Xile.

Precisament els Verds van igualar divendres el sostre casteller que tenien els Nens del Vendrell dins del rectangle de joc del Camp Nou. Els Castellers de Vilafranca van fer la millor actuació del cap de setmana i la millor realitzada a l’estadi del FC Barcelona. 4 de 8, torre de 8 amb folre, 3 de 8 i pilar de 6 carregat (va cedir inesperadament quan l’enxaneta ja era fora de la pinya).

Els de Vilafranca van ser protagonistes també el diumenge al migdia en l’actuació que van oferir a Mollerussa. Els Verds van estrenar el 7 de 7, castell fora de catàleg i que van inventar els Margeners de Guissona en la temporada passada. En aquesta ocasió els vilafranquins van fer-lo amb un sol enxaneta i sembla que podrien plantejar-se fer-lo de 8 pisos en breu. El 7 el forma una estructura de 4 i una altre de 3 agafada a una de les rengles del 4. Els penedesencs a més van fer el 3 i el 4 de 8. Amb aquesta actuació se situen per primer cop en aquesta temporada líders del rànquing casteller, lloc que ocupaven els Minyons de Terrassa que diumenge vinent podrien recuperar. A Mollerussa els de Guissona van fer tres castells de 7 i els de Sant Cugat dos més.

A Terrassa els Capgrossos de Mataró van tornar a fer el 2, 3 i 4 de 8. I van camí de provar el castell de 9 per la diada del seu aniversari d’aquí dos caps de setmana. Els Castellers de Terrassa, que celebraven el 30èe aniversari, van estrenar el 4 de 8. Carro gros que van acompanyar de la tercera torre de 7 de l’any. La Colla Joves Xiquets de Valls no va estar a l’alçada i va desmuntar un intent de 4 de 8 i va conformar-se amb castells de 7. També van fer tres castells de 7 els d’Igualada.

Finalment a Barcelona, a Nou Barris, els Castellers de Barcelona van fer per segon cop aquest any el 4 de 8 i el 2 de 7, però per primera vegada en una mateixa actuació. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va estrenar el 3 de 8, el primer castell de 8 de la temporada.