Crònica 25/06/2010

Crònica 25/06/2010

I arribem a Sant Joan on les colles de Valls han estat realment protagonistes amb una gran jornada castellera viscuda el passat dijous. Però ja el dimecres al vespre, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer els deures, també la Joves, però amb major manera una Colla Vella que després del 3 de 9 que havia fet a la Xina no l’havia tornat a portar a plaça. Doncs bé, per Completes, la vigília de Sant Joan. Tant sols hi ha un precedent que ho hagués fet l’any 1999.

En aquesta ocasió, 3 de 9 amb folre a la Plaça del Blat i a més, estrenant el 5 de 8, el primer que fa la Colla Vella aquesta temporada. La Colla Joves va conformar-se amb la clàssica de 8 a la vigília.

L’endemà les coses van estar més ajustades, tot i que es va decantar el derby vallenc a favor de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Una colla Vella que va arrencar la diada carregant el 3 de 9 amb folre, una petita mala passada per la Colla Vella perque tenia aspiracions d’anar a més en aquesta jornada castellera. Després ho va redreçar però va passar factura aquesta caiguda del 3 de 9 amb folre. Una colla Vella que a la segona tanda estrenava el 4 de 9 amb folre, i a la tercera es conformava amb el 2 de 8 amb folre, un castell que també busquen pujar-lo un pis més ben aviat en aquesta present temporada. Van tancar amb el pilar de 6 que ja van estrenar el dia abans, important perque han canviat el terç del pilar de la Colla Vella, era una de les gran incògnites de la temporada, i crec que han trobat una bona alineació per tornar a intentar revalidar els èxits de la temporada passada.

La Colla Joves Xiquets de Valls va equiparar una mica les forces que fins aquell moment estaven molt a favor de la Colla Vella. Van descarregar el 3 de 9, amb un castell que la Colla Vella el dia de Sant Joan no va poder descarregar, per tant s’anotaven, podriem dir, el millor castell de la jornada, van estrenar també el 5 de 8 i també van aconseguir la primera torre de 8 amb folre, per tant, tres estrenes d’una Colla Joves que el dia abans es conformava amb la clàssica de 8 i l’endemà era capaç de fer el 3 de 9, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre. Tot i així, es va decantar la balança a favor de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

I d’aquest Sant Joan, anotar-se també les construccions de 8 pisos que es van veure a Tarragona per part de la Colla Jove de Tarragona, que ja les havia fet enguany, 3 i 4 de 8, i l’estrena per part dels Xiquets de Tarragona del 3 de 8 i que van poder descarregar també el 4 de 8, un castell que la setmana anterior havien tant sols carregat en una actuació celebrada a Reus.