Crònica 25/10/2010

Crònica 25/10/2010

La Colla Joves guanya una Santa Úrsula desigual. Els vermells van tornar a carregar el 5 de 9 i la Vella tant sols el 3 de 9.

A Sitges els Verds preparen Tots Sants amb una tripleta amb el 3 amb l’agulla i el pilar de 7 amb puntals.

Els Castellers de Sabadell completen la seva primera clàssica descarregant el 3 de 8.

La diada de Santa Úrsula va seguir el guió de les gran diades d’aquesta temporada en el capítol del cos a cos vallenc. Recordem que la Joves ja va ser superior als rosats per Sant Fèlix i al Concurs van també superar-los.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es va estavellar de nou amb els gammes extres, perdent les opcions d’entrada. Van fer llenya amb el 5 de 9 i van carregar tant sols el 3 de 9. Després dos castells per cobrir l’expedient, el 2 de 8 i el 4 de 8.

La Colla Joves Xiquets de Valls va tornar a oferir el seu millor repertori possible, el que el va donar el sots campionat al Concurs.

El 5 de 9 de la Joves a Santa Úrsula.

D’entrada el 3 de 9, de segon aquest cop el 5 de 9. La supercatedral va ser coronada amb suficiència però no

durar massa temps després de l’aleta. Van tancar amb el 4 de 9. Un gran premi a una temporada que va resultar difícil en ple estiu i que ha acabat triomfal.

A Sitges els Castellers de Vilafranca van fer la tripleta aquest dissabte. Els verds van arrencar amb el 4 de 9 i després van seguir amb el 3 de 9, el vintè de la temporada. A la tercera ronda van fer el 3 de 8 amb l’agulla. Tota una declaració d’intencions de cara Tots Sants, el programa de la diada podria incloure el dos castells de 9 amb l’agulla i la torre de 8 sense folre. Al cap de la vila van tornar a fer el pilar de 7 subjectat per els que ha de ser els puntals del pilar de 9. Aquest super espadat podria ser la gran novetat de l’1 de novembre.

A Sitges els Castellers de Sants van ser prudents i van fer el 2, 3 i 4 de 8. Mentre la Colla Jove de Castellers de Sitges va fer fracassar amb el 3 de 7 aixecat per sota, sense ni tant sols poder intentar el 4 de 8, i va acabar amb un solitari 4 de 7.

Dissabte, davant la catedral tarragonina, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va cloure l’excel·lent temporada amb una actuació destacada. Van fer de sortida el 3 i 4 de 8 simultanis, van descarregar el 4 de 8 amb l’agulla i van carregar el pilar de 6. Una actuació plena de novetats. Els Bordegassos de Vilanova i els Margeners de Guissona hi van fer castells de 7.

El 3 de 8 dels “Saballuts”

Una de les novetats destacades del cap de setmana ha estat la clàssica de 8 completada pels Castellers de Sabadell. A la seva diada van descarregar per primer cop el 3 de 8. Els Castellers de Terrassa hi van plantar el 2 de 7 i els Sagals d’Osona van tornar a desmuntar el 4 de 8.

A Igualada els Castellers de Barcelona van completar el carro gros i van carregar el 2 de 7. Els Moixiganguers d’Igualada van fer castells de 7, a destacar el 5 de 7 amb l’agulla. És la tercera colla que fa aquest castell no puntuat. Els Marrecs de Salts hi van fer també castells de 7.

A la terra ferma els Castellers de Lleida van fer també el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Castellers de Terrassa hi van desmuntar dues torres de 7 i els Castellers de la vila de Gràcia van fer castells de 7.

Finalment a la capital del Baix Camp els Xiquets de Reus van tancar temporada descarregant un altre 2 de 7.