Crònica 26/07/2010

Crònica 26/07/2010

Ni mestre, ni alumne. Vilafranca i Mataró fallen en l’intent de la torre de 9.
Verds i Capgrossos signen dues grans diades amb doblet de 9. Els Xicots actuen a Salt en ple dol per la mor d’un ex cap de colla.

Diada de les Santes 2010

Els Capgrossos de Mataró no van poder aconseguir el primer gamma extra de la seva trajectòria. Els del Maresme van provar aquest diumenge a la diada de Les Santes el 2 de 9 amb folre i manilles. La torre va cedir instants després que el cap de colla ordenés baixar-la, a punt d’entrar els dorsos. L’estructura s’havia entregirat en excés i va acabat petant per baix. Després va fer la intenció de tornar-hi però no van atrevir-s’hi. Els Capgrossos van encetar la diada amb el 3 de 9 amb folre i van acabar-la amb l’estrena del 4 de 9 amb folre, no van fer tercer castell.

Els Castellers de Vilafranca no van tenir sort amb la seva torre de 9, el primer gamma extra verd tampoc va arribar a bon terme. La torre va precipitar-se quan l’enxaneta es disposava a remuntar per fer l’aleta. Segueix la malastrugança de les darreres temporades amb els grans castells verds a Mataró. Els vilafranquins van obrir la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre, castell que van aconseguir després d’un intent desmuntat. Després de l’intent fallit de la torre van fer el 4 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7.

Les dues colles van sortir amb un bon resultat però amb la sensació d’haver perdut una oportunitat. Els de Mataró podrien tornar a buscar el gamma extra pel Concurs, mentre Vilafranca esperarà segurament a la Festa Major.

Els Castellers de Lleida van fer la seva millor actuació de l’any, revalidant el 2, 3 i 4 de 8. La torre al segon intent, després d’un de desmuntat. Van tancar estrenant el pilar de 6 que van carregar.

Dissabte a Valls la Colla Vella dels Xiquets de Valls va carregar el 3 de 9 amb folre, va ser a la diada del barri de les Vivendes de la Colla Vella. També van fer el 2 i 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona hi van fer la clàssica de 8.

També el dissabte la Colla Jove Xiquets de Tarragona va el 3 i 4 de 8 i la torre de 7 a Sant Jaume dels Domenys. Allà els Nens del Vendrell hi van fer tres castells de 7.

Diumenge a la tarda, els Xiquets de Tarragona van fer en pròpia plaça el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Castellers d’Altafulla hi van plantar dos castells de 7.

Els Marrecs de Salt van coronar aquest diumenge a casa seva la primer torre de 7 de la temporada. Els Xicots de Vilafranca hi van actuar tot i trobar-se en ple dol. Dimecres passat moria en accident de trànsit l’ex cap de colla Lluís Barrera de tant sols 27 anys. Els vilafranquins van fer el 3 i 4 de 7. La colla va actuar per exprés desig de la família del difunt que no va voler que es suspengués l’activitat de la colla a plaça. Divendres una gernació va assistir a un emotiu funeral celebrat a Vilafranca, on s’hi van alçar 10 pilars de dol per part de diverses colles del país.

Per últim en la diada d’aquest dilluns de Festa Major els Nens del Vendrell han descarregat el 4 de 8, feia trenta-tres anys que no ho feien per Sant Anna. També han descarregat la torre de 7. Castells que els serveixen per posar-se a tocar de les places que donen dret a participar al Concurs.