Crònica 27/09/2010

Crònica 27/09/2010

Els Castellers de Vilafranca completen el pilar de 8 a La Mercè i els Minyons carreguen la torre de 9. Els malves a més van intentar el 5 de 9.

 

Jove de Tarragona, Sants, Mataró i Joves de Valls també alcen castells de 9 en una setmana molt intensa.

Les Festes de Santa Tecla a Tarragona, la Mercè a Barcelona i Sant Miquel a Lleida han deixat bons registres, en total onze grans construccions entre castells de 9 i gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca van completar la tripleta i el pilar de 8 a la diada gran de la Mercè. Els Verds van anar a la plaça de Sant Jaume amb un programa assequible, sense arriscar abans del Concurs, però van tenir l’oportunitat de guanyar i no ho van desaprofitar. Van rodar el 3 de 9 que ha de servir de cara el 5 de 9, van fer el 4de 9 que no porta el pilar del 4 amb l’agulla, va alçar un 3 de 8 amb l’agulla i van descarregar un espectacular pilar de 8 final.

Els Minyons de Terrassa va tornar a portar gammes extra a la Mercè però no els va sortir de tot be la jugada. De sortida van carregar la torre de 9. A la segona ronda van facturar el 4 de 9. A la tercera tanda es van atrevir amb el 5 de 9, després de la primera aleta el castell es va esfondrar. Tocats per les caigudes van acabar amb un modest 3 de 8. Si amb la torre de 9 van tenir sort amb el 5 de 9 els va faltar, un resultat ingrat per una colla ambiciosa i que va portar els castells ben assajats.

El 3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants

Els Castellers de Barcelona van revalidar la millor actuació de l’any. Van tornar a completar la torre de 8, el 3 i el 4 de 8. La mateixa actuació que van fer divendres en la diada de colles locals. El divendres, diada de la Mercè, els Castellers de Sants van estrenar el 3 de 9. Els borinots van fer la millor actuació d’una colla barcelonina, van acompanyar el castell de 9 amb el 5 de 8 i 2 de 8. Els de Castellers de la Vila de Gràcia van carregar el primer 3 de 8 i van completar el 4 de 8. Els Castellers del Poble Sec van fer tres castells de la gamma alta de 7 i els Castellers de la Sagrada Família van fer el primer 4 de 7 amb l’agulla.

A Tarragona el dijous, Sant Tecla, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la segona tripleta de l’any. Els Xiquets de Tarragona, adolorits encara del diumenge abans, van completar el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van recuperar el 5 de 7 i els Xiquets de l Serrallo van fer el 4 de 7 amb l’agulla.  El dia de la Mercè, a Tarragona, la Jove va fer el 3 i 4 de 8. Els Xiquets van desmuntar el 4 de 8.

Aquest diumenge a Lleida, diada de Sant Miquel, els Capgrossos de Mataró van fer el 3 i 4 de 9, a més del 2 de 8. Un cop d’autoritat a una setmana del Concurs on volen tornar a provar un gamma extra. La Colla Joves Xiquets de Valls va poder completar el 3 de 9, el 5 de 8 i el 2 de 8. Els Castellers de Lleida van tornar a mostrar-se irregulars, van carregar la torre de 8 al segon intent. També van fer el 3 i 4 de 8 i van coronar el pilar de 6.

De la resta de resultats destacar que dissabte al Prat del Llobregat els Capgrossos de Mataró hi van fer la torre, el 3 i 4 de 8. Els Castellers de Sants hi van plantar el 3de 8 i la torre de 7, i els Castellers de Cornellà castells de 7. Al Baix Camp els Xiquets de Reus van completar la torre de 7 i a la capital del Garraf els Bordegassos de Vilanova van fer un intent de 4 de 8.