Crònica 28/06/2010

Crònica 28/06/2010

EL MILLOR INICI DE TEMPORADA I NOVETATS A DOJO.

Ja son quinze els castells de 9 que hem vist aquesta temporada i sembla que els gamma extra no tardaran en arribar, se’ls espera aquest mes de juliol.

La vigília de Sant Joan la Colla Vella dels Xiquets de Valls van fer el 3 de 9 amb folre, fet que tant sols havia succeït l’any 1999. Els rosats també van estrenar el 5 de 8 i el pilar de 6. La Joves va fer-hi la clàssica de 8.

El dia 24 el primer derbi vallenc va estar més equilibrat, amb victòria final de la Vella. La Colla Vella va obrir la diada carregant el 3 de 9, després va estrenar el 4 de 9 amb folre i va tancar l’actuació amb el 2 de 8 folrat i el pilar de 6 (que també havien fet la nit abans). La Colla Joves Xiquets de Valls va anar d’estrena total, situant-se al lloc on li correspon. D’entrada van completar el 5 de 8, després el 3 de 9 i van cloure amb el 2 de 8.

A Tarragona, la diada de Sant Joan, es va saldar amb el 3 i 4 de 8 de les dues colles grans de la ciutat. La Jove signant la clàssica de 8 i els Xiquets descarregant els primers castells de 8 de l’any.

Ja el passat cap de setmana la cosa va anar mes repartida. A Sant Pere de Ribes els Castellers de Vilafranca van fer el 3 de 9 amb folre, al segon intent. També van estrenar el 3 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 folrat. A més van fer la torre de 8 que segueixen preparen per pujar-la un pis a Mataró. Allà els de Sitges van fer el seu primer 5 de 7 de l’any.

 

El 3 de 8 amb l’agulla dels Verds.

També el diumenge el Castellers de Sants van estrenar el 5 de 8, a més de fer el 2 i 3 de 8. Els Mateixos castells que van fer els Minyons de Terrassa. Els Castellers de Sant Cugat, que actuaven com amfitrions, van descarregar el primer 2 de 7 en sis anys.

A Barcelona els Capgrossos de Mataró van carregar el primer 4 de 8 amb l’agulla, que van acompanyar del 3 i 4 de 8. Els Castellers de Barcelona hi van fer la clàssica de 8, amb l’estrena del 3 de 8. Els d’Esparreguera hi van fer castells de 7.

Per últim dues diades celebrades el dissabte a Tarragona. Al Serrallo els Castellers de Lleida van estrenar la torre de 8 amb folre i el 3 de 8, am és van fer el carro gros. Els Xiquets de Tarragona i van fer el 3 i 4 de 8 i els Xiquets del barri mariner van descarregar els primers 3 i 4 de 7. A Sant Pere i Sant Pau la Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la clàssica de 8 i els Castellers locals els primers 3 i 4 de 7.