Vendrell i Salt es folren
(Crònica 29/07/2013)

Vendrell i Salt es folren
(Crònica 29/07/2013)

Els Nens del Vendrell van recuperar per Santa Anna el 3de8, carregant-lo en pròpia plaça i en solitari, un castell que feia trenta-sis anys que no coronaven. A més van completar el primer 2de8 amb folre de l’any i el 4de8.

Diumenge, a la seva festa major, els Marrecs de Salt van fer la seva millor actuació històrica, descarregant per primer cop el 2de8 amb folre. També van estrenar el 3de8, descarregant-lo al segon intent. El 4de8 també el van completar a la segona. Els Xicots de Vilafranca van fer la primera clàssica de vuit de l’any, la més matinera i llunyana dels vermells. Van clavar el 3de8 i van estrenar el 4de8 i el 2de7. Els Bordegassos de Vilanova van plantar el 5de7 i els Xerrics d’Olot van descarregar el primer 3de7 de la seva història.

A Sant Vicenç dels Horts la Colla Joves dels Xiquets de Valls va fer el 3de8 i el 4de8, els Minyons de l’Arboç castells de set i la Colla Castellera de Sant Vicenç castells de sis. A Vilallonga del Camp la Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar el seu primer 4de8 amb l’agulla de l’any. També va completar un nou 3de9 amb folre, va estrenar el 2de8 amb folre i va tancar amb el pilar de 6. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer idèntica actuació amb el 3de9 amb folre, el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i el pilar de 6.

Els dissabte a casa seva els Xiquets de Reus van revalidar la tripleta de vuit: 2de8 amb folre, 3de8 i 4de8. La Colla Jove dels Castellers de Sitges van fer castells de set i els Castellers d’Altafulla castells de sis. A Barcelona, a la festa catalana, els Castellers de Barcelona van fer el 3de8 i el 2de7 i els Castellers de Cornellà el 3de7.