Crònica 31/08/2010

Crònica 31/08/2010

Els Castellers de Vilafranca van tres passes per endavant.

Els Verds sumen cinc gammes extres a la seva festa major. Els Minyons carrguen el 2 de 9, la Joves fa la tripleta i la Vella s’estavella.

Ja es conèixen les 14 colles que participaran al Concurs.

Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van estar molt per sobre de les altres tres colles punteres en la diada de Sant Fèlix. Com diu la tonada festamajorenca, tres passes endavant. Els Verds van signar un pòker de gamma extra el dia 30. Van completar de sortida el primer 4 de 9 amb l’agulla de l’any, el castell de major vàlua de la diada i, de moment, de la temporada. A l segona ronda van fer el 5 de 9 amb folre, després d’un primer intent desmuntat. Un castell que feia quatre anys que no alçaven els vilafranquins i que ningú va poder descarregar l’any passat. A la tercera ronda es van atrevir amb el colossal 3 de 10 amb folre i manilles, tot i els bons assaigs que havien fet el castell no va anar en lloc i va caure molt abans de veure si era possible o no. A la repetició van carregar la torre de 9, castell si havien descarregat enguany. A la ronda de pilars van alçar l’espadat de 8 amb gran precisió. Els Verds van “guanyar” de forma indiscutible i van igualar la setena millor diada de tots els temps. Feia 10 anys, els de Vilafranca, van acabar amb la mateixa actuació.

La torre de 9 amb folre i manilles dels Minyons.

Els Minyons de Terrassa van agradar i van ser ambiciosos, van sortir de torre de 9. Els malves van carregar altre cop el seu millor castell de l’any i van poder portar de nou gamma extra a Vilafranca, després de la tripleta de l’any passat.  A la segona tanda van completar el 4 de 9 amb folre, tot plegat per agafar embranzida. A la tercara ronda van atacar el 5 de 9, un castell que va cedir abans d’hora però va mostrar maneres. Van tancar amb el 3 de 9 amb folre i bones sensacions de cara al futur.

La Colla Joves Xiquets de Valls, que es presentava en hores baixes, va revifar amb la tripleta incompleta que va facturar. De sortida van fer el 5 de 8, carta segura dels vermells. Van descarregar el 4 de 9 amb folre de se gon, un castell que no assolien des del 2008. Van cloure carregant el 3 de 9, perdent en la caiguda uns importants punts que els han deixat fora del grup A del Concurs de Tarragona.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va colapsar-se, no va tenir el dia. De sortida van desmuntar dos intents de 3 de 9, i van deixar la ronda en blanc. A la represa van fer un fluix intent de 2 de 9, castell que va deixar-los mermats i sense opcions a res. Van completar el 4 de 8 amb l’agulla, l´únic castell descarregat dels rosats. A la tercera ronda van carregar el 4 de 9 i a la tanda de pilars el de 7 amb folre. Mal dia i gran constrast amb el resultat de l’any passat, el 2009 on  van sortir vencedors.

D’altres actuacions. La vigilia de Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca ja van fer la tripleta i el pilar de 7, a més a la cercavila el 4 i 3 de 8 amb l’agulla. Per la seva banda els Xicots de Vilafranca van descarregar el 4 de 8 i van carregar el primer 3 de 8, iniciant així una gran remuntada.

El dia 31, Sant Ramon, els Verds van tronar a fer la tripleta i a més el pilar de 8 amb folre i manilles. Feia 15 anys del primer pilar de 8 carregar de l’era moderna. Van desmuntar també el peu de la torre de 9, a la que van renunciar. Els vermells van certificar la seva classificació al Concurs al descarregar el 4 de 8, torre de 7 al segon intent i també un 5 de 7.

De la resta d’actuacions del passat cap de setmana destacar els dos castells de 9 dels Minyons: el que van fer el dissabte a Sitges i el que van fer el diumenge a Manresa. Feia 10 anys que no s’hi veien castells de 9 a la capital del Baix Camp. Allà també els Minyons van estrenar el 3 de 8 amb l’agulla, un castell que la temporada passada no van arribar a descarregar.

——————————————————————————-

Ja es coneixen les catorze colles que participar el 3 d’octubre la Concurs de Tarragona:

Grup A
* Castellers de Vilafranca
* Colla Vella dels Xiquets de Valls
* Colla Jove Xiquets de Tarragona
* Capgrossos de Mataró

Grup B
* Colla Joves Xiquets de Valls
* Castellers de Sants
* Castellers de Lleida
* Xiquets de Tarragona

Grup C
* Castellers de Barcelona
* Castellers de la Vila de Gràcia
* Xicots de Vilafranca
* Nens del Vendrell
* Xiquets del Serrallo
* Castellers de Sant Pere i Sant Pau

El dissabte es sortejarà l’ordre d’actuació i ubicació a plaça I el 15 de stembre sortiran a la venda les entrades.