Crònica 26/04/2010

Crònica 26/04/2010

Els Minyons planten el primer folre de la temporada a Terrassa per Sant Jordi.
Aquest cap de setmana també s’han vist castells de 8 a Sitges, Mataró, Vilanova i l’Hospitalet.
Els expresidents Pujol i Maragall nomenats ambaixadors en la IV Nit de la revista Castells celebrada a Terrassa.

El 2 de 8 amb folre dels Minyons

Primera jornada oficial del que podríem anomenar circuit casteller, la temporada 2010. Resultats interessants i de nivell per les dates en que ens trobem.
El dia de Sant Jordi a Terrassa els Minyons van signar el que de moment és la millor diada de l’any. Van estrenar el 2 de 8, alçant el primer folre de l’any, i també el primer pilar de 6 de la temporada. També van coronar-hi el 3 i 4 de 8. Especialment treballat va ser el pilar de 6, i celebrat el 2 de 8 folrat.

En la mateixa diada els Castellers de Terrassa van tornar a fer el 2 de 7, el segon de l’any i ara ja pensen en el 4 de 8.
A Mataró, divendres dia 23, va poder veure’s el primer castell de 8 dels Capgrossos. Els mataronins van estrenar el 3 de 8 i també el 2 de 7.
A Tarragona diada de Sant Jordi relaxada amb castells de 7 de les colles grans i de 6 de les petites.
Del cap de setmana pròpiament cal destacar la clàssica de 8 dels Castellers de Sants, a Sitges aquest diumenge. Una actuació meritòria i marinera dels borinots. Allà la Jove local i els de Gràcia van fer castells de 7.
A Vilanova la Joves de Valls va bastir també el seu primer 8 de l’any, un 4 de 8 de circumstàncies. Els Castellers de Barcelona van signar el seu primer 2 de 7 de la temporada i els Bordegassos castells de 7.
A l’Hospitalet de Llobregat els Minyons van fer aquest diumenge el 3 de 8 i el 2 de 7 i van coronar el pilar de 6, el divendres ja els havia anat just l’espadat.
També apuntar que els Castellers de Vilafranca van aixecar castells de 7 en la seva estada a Tolosa de Llenguadoc durant el cap de setmana.

Agenda
De cara el proper cap de setmana destaquem la diada de Vilassar de Dalt per dissabte a les 18h, amb Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants.
També hi hauran castells altre cop a l’Hospitalet, 11h, amb la trobada de colles del Baix Llobregat, amb cinc colles: Jove de l’Hospitalet, Castelldefels, Cornellà, Esplugues i Matussers de Molins de Rei.
Diumenge l’actuació més destacada tindrà lloc a Cabra del Camp, 13h, amb Joves de Valls i Bordegassos de Vilanova.

Nit de Castells
Fora de les places avui us expliquem que dissabte passat es va celebrar a Terrassa la IV edició de la Nit de Castells organitzada per la revista Castells i que serveix d’acte de retrobada de tot el món casteller en l’inici de temporada. Aquest any es van atorgar quatre premis.
Els expresidents e la Generalitat Jordi Pujol i Pascual Maragall se’ls va atorgar el premi ambaixador dels castells per el seu recolzament al món casteller durant el seu mandat.
Josep Antoni Falcato, fundador dels Minyons de Terrassa, va rebre la distinció a la trajectòria castellera. Les colles universitàries van rebre també el reconeixement i el projecte d’inserció d’invidents de la colla castellera Margeners de Guissona va rebre la beca d’aquest any.