Crònica castellera
Resum de la temporada 2010 (II)

Crònica castellera
Resum de la temporada 2010 (II)

En el capítol d’avui repassem les colles que han alçat castells de la gamma alta de 8 i els bàsics de 9, reservant pel darrer capítol les colles de gamma extra.

La Jove de Tarragona (5) ha tornat a provar aquest any un castell de gamma extra, recuperant l’interès pel 5 de 9. Aquest any ha recuperat també el seu millor nivell històric, descarregant sis 3 de 9 i tres 4 de 9. També ha recuperat el 4 de 8 amb l’agulla.

Els Castellers de Sants (7) s’han consolidat com a colla de 9, aquest any ha estrenat el 4 de 9. També han revalidat el 3 de 9, que han descarregat en una ocasió i dos més de carregats. També han mantingut el 5 de 8.

Els Xiquets de Tarragona (8) han conservat els 9 pisos gràcies a un únic castell de 9. Han carregat el 3 de 9 que l’any passat van poder descarregar. Han recuperat el 5 de 8 que han fet en quatre ocasions, dos de descarregats. Per contra no han pogut completar la torre de 8 que han coronat en una sola ocasió.

Fins a tretze colles, comptant-les totes, han alçat la torre de 8 amb folre. El castell més petit de la gamma alta de 8 i que marca la frontera amb les colles de 8.

Pels Castellers de Barcelona (9) ha estat un any de canvis. Han pogut descarregar la torre de 8, quatre i una de carregada. Un castell que l’any passat no van poder completar. Per contra han perdut el pilar de qualitat, no han revalidat els espadats de 6 i de 7 ni el 4 de 8 amb l’agulla. Han fet setze 4 de 8 i nou 3 de 8, tots descarregats. Uns registres clarament superiors als de 2009.

Els Castellers de Lleida (10) han intentat per primer cop un castell de 9. Han tingut en la torre de 8 el seu millor castell, dues de descarregades i dues de carregades (una més que l’any passat). Enguany no han provat el pilar de 7, l’any passat si el van intentar. El que si han tornar a carregar ha estat el pilar de 6, dos per un de l’any passat. També sensiblement milloren en tots els altres castells de 8, tot i els dotze intents desmuntats que han protagonitzat.

Els Nens del Vendrell (12) han tornat ha ser protagonistes, han tornat a fer la torre de 8 amb folre 35 anys després. Per Santa Teresa van descarregar la torre de 8, els del Vendrell van ser els primers de fer-ho al segle XX. També han recuperat el 4 de 8 que han descarregat en cinc ocasions. També han provat el 3 de 8.

Els Xicots de Vilafranca (14) han recuperat la torre de 8 en un any ple d’entrebancs, la van carregar al Concurs, feia tres anys que no l’assolien. Per contra han carregat tant sols el 3 de 8, castell que l’any passat si van descarregar. En positiu han fet cinc 4 de 8, l’any passat un de sol, i han sovintejat la torre de 7.

Els Castellers de Terrassa (16) han revalidat la única torre de 8 que van carregar el 2009, la van carregar al setembre després d’un estiu marcat per l’accidentada vigília de festa major que els va deixar tocats. També han mantingut el 4 de 8 i la torre de 7.

——————————————

Taula comparativa gamma bàsica de 9 i gamma alta de 8 (2010/2009).