Crònica castellera
Resum de la temporada 2010 (I)

11 colles amb la torre de 7 o castell de 8.

S’incorporen a aquest grup els d’Igualada i l’abandonen dues colles: Esplugues i Sitges. Tampoc hi son Vendrell, Xicots i Castellers de Terrassa que pugen a la gamma alta de 8.

Crònica castellera
Resum de la temporada 2010 (I)

Els Castellers de la vila de Gràcia (11) és la colla que ha experimentat una progressió més destacada respecte la temporada passada. Han estrenat el 3 de 8, descarregant-ne dos. També han completat deu 4de 8, l’any passat no més en van descarregar 3, i han recuperat la torre de 7 que han fet en vuit ocasions.

Els Castellers de Sabadell (13) han recuperat els 8 pisos, completant tres 4 de 8 i estrenant el 3 de 8. També han sovintejat la torre de 7, sis descarregades, que l’any passat van completar en una sola ocasió.

Els Xiquets de Reus (15) han revalidat el 3 i 4 de 8, tot i que en menys ocasions que l’any passat. Han consolidat la torre de 7, 9 descarregades, l’any passat una de sola.

Els Marrecs de Salt (17) han perdut el castell de 8 que van carregat el 2009. Aquest any han mantingut la torre de 7.

Pels Sagals d’Osona (18) ha estat un any difícil, amb un sol castell de 8 pisos. Van carregar ben just el 3 de 8, castell que no havien fet l’any passat. Han perdut, però, el 4 de 8 i no han pogut descarregar la torre de 7.

Els Castellers de Sant Cugat (19) han recuperat la torre de 7, n’han descarregat dues i una més de carregada. L’any passat no la van intentar. També han ajornat l’intent de 4 de 8.

Els Castellers de Mallorca (20) han doblat el nombre de torres de 7, quatre aquest any, i han posposant l’intent de 4 de 8.

Una de les novetats de la categoria han estat els Moixiganguers d’Igualada (21) que han assolit per primer cop un castell de 8 pisos, han descarregat un 4 de 8 i n’han carregat un altre. Aquest any no han pogut repetir la única torre de 7 carregada el 2009, no l’han intentat..

Els Xics de Granollers (22) han revalidat 4 de 8, fent com la temporada passada un carro gros descarregat i un altre de coronat. Aquest any no han provat la torre de 7.

Els Castellers d’Esplugues (23) no han pogut reeditar la torre de 7 carregada l’any passat, ni tant sols l’han intentat. Es queda doncs amb la gamma alta de 7.

Els Al·lots de Llevant (24) no han revalidat el 4 de 8 carregat l’any passat, però si han recuperar la torre de 7 que han completat en tres ocasions.

Els Bordegassos de Vilanova (25) no acaben d’aixecar el cap, tot i que aquest any si que han pogut coronar un castell de 8 pisos. Un únic 4 de 8 carregat però sense revalidar la torre de 7 que van fer el 2009.

La Jove de Sitges (28) no ha revalidat el 4 de 8 descarregat l’any passat ni la torre de 7 que també van carregar el 2009. Tornen a ser colla de la gamma alta de 7.

Els Minyons de l’Arboç (34) han intentat per primer cop el 4 de 8, sense èxit, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau (31) han provat sense sort la torre de 7 al Concurs. Els Tirallongues de Manresa (29) no han tornat a provar la torre de 7 que van intentar el 2009.