Cues de racionament de democràcia

Cues de racionament de democràcia

Amadeu Carbó

El matí del 9N, a casa va ser d’una activitat intensa i per totes les edats. Per exemple es va organitzar un taller de paperetes Sí Sí participat pel 100% dels més menuts. Després passeig i descoberta de l’entorn ja que ens va tocar anar a votar en un carrer del tot desconegut per nosaltres.

Cues, bones relacions amb els veïns i finalment vam consumar  l’acte infernal, antidemocràtic, i perillós d’introduir una papereta en una urna.

He de dir que em va sorprendre veure tants somriures, alguns a les vuit del matí, quan la gent acostuma a fer cara de pomes agres. Se’m va encongir el cor veient com avis i àvies amb els caminadors, crosses i cadires enfilaven les pujades del barri per votar donant-nos l’exemple de generositat. Passaven fred i dificultats per caminar i ens REGALAVEN el seu vot per una nova Catalunya que potser ja no gaudiran però que volen llegar-nos. Moltes gràcies.

La tasca dels voluntaris en els punts de participació perfectament orquestrada donava cobertura a qualsevol necessitat dels votants. Mai estarem prou agraïts a aquest exèrcit de la democràcia, de la pau, de les bones maneres i de la llibertat; mai.

I les cues… què dir de les cues! Jo les he batejat com de racionament democràtic. Són un bon indicador per valorar el dèficit democràtic en què vivim. Anàvem, no ens enganyem, a cercar un producte de supervivència vital i que necessitem com a societat que es diu democràcia, en definitiva participar de les decisions.

A aquestes alçades i després de tot el que hem viscut tots plegats, tant és el resultat. La valoració que jo en faig és que hem guanyat tot el conjunt de catalans que volem un país millor, just, solidari, emprenedor etc.

Em sento orgullós d’haver participat. Em sento orgullós dels que han votat Sí-Sí, dels que han votat Sí-No o dels que han votat No. Hem de sentir-nos orgullosos d’un poble que planta cara a un estat amb el somriure i se’n surt.

Sóc d’un país petit, en un racó de món, banyat per les aigües del Mediterrani que ha heretat la força i la intel·ligència d’Hèracles per resoldre els dotze treballs. El 9 de novembre de 2014 hem vençut el Lleó de Nemea; en queden onze més i el darrer serà vèncer el Ca Cerber i podrem traspassar el llindar de l’estat espanyol i assolir la Llibertat.

Estic molt i molt emocionat; m’agrada sentir-me poble i viure-ho intensament. El dia 9 de novembre va ser un gran dia.