Cúmbia de la Festa Major –
Canya d’or

Cúmbia de la Festa Major –
Canya d’or

Em complau molt dur al Rourenfolk uns grallers de Reus que m’han impressionat: CANYA D’OR.

Quan va començar el reviscolament del folk al principi del Tradicionàrius ens miràvem amb enveja els valencians amb les seves dolçaines tan ben tocades amb una tradició ininterrompuda, amb aquell mètode del Juanito Blasco que pels del Principat era un llibre de referència, amb aquella enveja cap els castellans i l’Agapito Marazuela, els navarresos, les graïles i altres oboès occitans.  La feina ben feta ha dut a un moment bo per la nostra gralla i els músics que la toquen.  Fa poc parlàvem dels Laietans del Maresme i el seu sentit de l’humor en adaptar Doraemon i cançons de la Shakira ara per a gralla.

El grup CANYA D’OR en el seu primer disc VIRATGES no fa aquestes brometes però versiona el “Cerezo rosa-Manzano verde” que L’Orquestra de Pérez Prado va convertir en èxit a escala mundial i et deixa bocabadat. La gralla com un instrument que pot tocar a la formació que faci falta i amb una sonoritat que dona color i caràcter.  Un encert que hem de celebrar.

A la Festa Major de Sant Pere ho celebraran perquè la Cúmbia de la Festa Major ha estat escollit tema oficial i és una composició de CANYA D’OR del seu primer disc.

Us ve de gust escoltar-la? Aquí la teniu… Colòmbia i Catalunya a ritme de festa amb color de gralla i un grup que a partir d’ara haurem de tenir molt en compte, CANYA D’OR.

——————————————————————–

I a més, dos Youtubes de propina. El primer el del clip del tema:

I també el del Making-of del mateix clip: