Data assenyalada

Data assenyalada

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

Una de les mini seccions que apareix en alguns dels diaris ens convida a fer cada dia el tafaner i repassar els aniversaris dels famosos. Diré que no ho faig sempre però, en algunes ocasions, faig saber que m’hi he encantat. Ara bé, segons la premsa, què cal que entenguem per famosos? Bona! Doncs, fàcil; de forma majoritària per “famosos”, els rotatius ens parlen de: cantants, actors, esportistes i… poca cosa més. (Bé, entenguis també que en fer aquesta relació incloc la variant femenina del tema. És a dir: “cantaoras”, actrius, esportistes i…, per suposat, també, poca cosa més).

No m’excuso, de forma habitual, hi passo de llarg. Però… de tant en tant i, coincidint amb algun dia d’aquells del calendari que m’és molt proper, m’hi aturo tot pensant: – A veure qui va nàixer el mateix dia que la Montserrat, la meva filla, el meu fill o, per exemple, jo mateix?

De les conclusions a què arribo en l’anàlisi de la secció extrec, que, a partir d’una certa edat  o bé deixes de ser famós o bé ja ets pell. No interessen massa els aniversaris dels avis com, tampoc, el de personalitats que possiblement han fet coses destacades per la humanitat. Com a molt estirar apareix algun pintor, arquitecte, dissenyador… però científics, metges, literats, inventors… on paren?

Per contra i, d’un temps cap aquí, amb la proliferació del fenomen de les xarxes socials (els “batsaps”, “tuisters”, “fastucs”…) l’escampada de les dades personals les fem anar tots plegats massa alegrement perquè, sinó, poc s’explica el que cada cop sigui molt més nombrós el número de missatges que per un canal o altre rebem tots plegats de felicitació.

Ben mirat, és ben bé allò de passar  en cosa de mig segon de l’un a l’altre extrem,  d’haver celebrat aniversaris en la més estricta intimitat a rebre ara un autèntic allau de felicitacions que arriben a embafar. Que complicats som, eh? Mai estem contents, no? Ara, saber els anys que li pengen a un torero, una “bailaora”, un monarca o bisbe… sí. (Deu ser part del preu de la fama).

Doncs bé, perquè vegeu que sóc generós de mena, a continuació, faig públic la meva data d’aniversari per si algú ho vol tenir present. Esteu a punt? Preneu nota: el 30 de febrer.

Una abraçada ben forta… i fins a la propera!