Després de la tempesta, els castells
Crònica 01/08/2011

Després de la tempesta, els castells
Crònica 01/08/2011

Tot i la forta turmenta que va amenaçar en fer suspendre la diada, la diada de dissabte vespre de la Festa Major de Vilanova va ser la més meritosa de les realitzades a la vila costanera. Els Verds hi van portar el 3 de 9 i el 4 de 9, però a més va tornar-hi a dur la torre de 9. Ja l’havien descarregat l’any 1999 i la van coronar per darrer cop allà ara fa deu anys. Segona torre de 9 de l’any pels vilafranquins i la que cinquantena descarregada de la colla.

Els verds celebren el pilar de 8 amb folre i manilles.

Com a colofó van brodar la diada amb el pilar de 8, el primer que portaven a plaça enguany, estrena pels de Cal Figarot i per la plaça vilanovina en el seu historial. Un gest d’autoritat dels de Vilafranca amb la que ara ja és la millor actuació del curs. La Colla Jove Xiquets de Tarragona també va posar-hi qualitat a la diada, va descarregar per primer cop un 3 de 9 fora de les comarques de Tarragona, el vint-i-cinquè que completen en el seu historial. També van fer el 5 de 8 i el 4 de 8. Per la seva part els Bordegassos de Vilanova van recuperar la torre de 7, castell que no descarregaven des de la diada del 2009. Una torre que va ratllar l’impossible, pel gaudi dels presents, tot i l’absència  d’un intent de castell de 8.

Pràcticament a la mateixa hora a Vilafranca hi van actuar tres colles forasteres. La diada de Martir’s Street no va comptar amb presencia de cap de les tres colles locals. Els verds pel compromís de Vilanova i els Xicots i la Jove Xiquets per la manca de relació amb els organitzadors. La Colla Vella dels Xiquets de Valls hi va descarregar el 3 de 8, el 5 de 8 i va carregar el 4 de 8 amb l’agulla. Els Castellers de Barcelona hi van fer el 4 de 8 i van desmuntar un 2 de 7, mentre la Jove de Sitges va fer castells de 7.

D’altra banda Vilallonga, vila del Tarragonès, s’ha estrenat com a plaça de 9. Vella de Valls i Jove de Tarragona hi van fer diumenge al vespre el 3 de 9, a més del 5 de 8. Els de Valls van decantar la diada al seu favor amb el 2 de 8, per un 4 de 8 dels de Tarragona.

Finalment apuntar les dues torres de 7 dels Nens del Vendrell que van estrenar en les diades de la seva Festa Major.