Programa 537 – 19/06/2020 – Edició 2326

Programa 537 – 19/06/2020 – Edició 2326

Dia Universal de la Sardana 2020

Com tants i tants actes, la Diada Universal de la Sardana d’aquest 2020 serà d’allò més estranya. Si bé el fet que coincideixi ja amb la fase 3 i amb el final de l’estat d’alarma haurà permès que ens alguns indrets es puguin celebrar algun tipus d’actes sardanistes, el cert és que una vegada més, serà a les xarxes on l’haurem de celebrar. Us podeu descarregar el Manifest que ha fet l’Honorable Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga i us convidem a una iniciativa singular: una AUDICIÓ que ha enregistrat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al Casino de l’Aliança del Poble Nou que podreu veure en quatre blocs aquest diumenge dia 21 pel Canal Youtube de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, entitat organitzadora de l’acte. I si esteu atents a la xarxa, segur que trobeu moltes més coses…

Pel que fa a la música, escoltarem les sardanes guanyadores del Concurs de la Sardana de l’any de l’edició del 2009: “Cap d’Any a Tossa”, de Sígfrid Galbany i “El Palau de la Fosca”, de Pitu Chamorro. I també la popular “Manresana” del mestre Joan Manén, en homenatge i record del que fou, entre moltes altres coses, el primer President de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, el manresà Juli Sanclimens, que ha traspassat aquesta setmana passada.

I el Youtube de la setmana estarà protagonitzat pel grup d’havaneres MESTRA D’AIXA que ens proposen un videoclip d’un dels temes del seu darrer treball discogràfic ENDAVANT LES AIXES!, el titulat “Vals de l’havanera”, amb lletra de Joan Mateu Sacristán i música d’Òscar Igual Salvadó. Un tema en el qual ens expliquen què passa quan hi ha “bolo”! Una prova clara que el confinament continua provocant la creativitat… i l’enyor!

A les SECCIONS molta varietat i un número rodó ja que el nostre estimat Amadeu Carbó arriba a l’edició número 100 del seu EXPEDIENT C que, coincidint absolutament amb l’actualitat, ha dedicat i titulat “Focs al Canigó”. Felicitats amic!

I a més:

I parlant de castells, parlarem també del Premi Solidari de Gallina Blanca i Baròmetre Casteller, que per mor del Covid19 ha avançat enguany la seva concessió. Les poblacions beneficiades enguany han estat Lleida, Mataró i Terrassa.

I encara tindrem temps de felicitar l’amic Joan Domènec Moner per haver-li estat concedida la preuada Rosa d’or que anyalment atorga l’Agrupació Sardanista i Cultural FLORICEL d’Anglés. I també de comentar i felicitar l’Arnau Tordera, en Lluís Gual i la Confederació Sardanista pels videos que van publicar la setmana passada amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural.

Us deixem amb un d’ells: el dedicat a la sardana “Juny”, de Juli Garreta. La resta, al Canal Youtube de la Confederació Sardanista de Catalunya.

I la setmana que ve farem tot allò que us pensàveu que faríem aquesta setmana i que no hem fet: escoltar la sardana d’en Xaxu del Dia Universal de la Sardana, parlar de Sant Joan i escoltar la cançó d’en Serrat, etc.

O no! Vés a saber…