Dubte – Georgina Espolet

Dubte – Georgina Espolet

Fa pocs mesos ha sortit al mercat L’home de la guitarra, un treball en forma de tribut que evidencia la capacitat i qualitat d’en Josep Bastons, que des del Mariner de terra endins, la seva segona composició i, de ben segur la més cantada, fins, curiosament, una de les darreres, Pastor de mar enllà, han passat 40 anys i més de 100 cançons.

Era del tot necessari, doncs, aquesta producció  diferent, amb 16 dels seus temes més coneguts cantants amb estils molt diversos i la cançó d’homenatge que els bons amics Carles Casanovas i Antoni Mas li dediquen amb l’encertat títol  L’home de la guitarra.

Hi trobem havaneres, balades i boleros, però, també, temes a ritme de tango, rumba i fins i tot swing amb un cert atreviment. És la prova més clara de les possibilitats musicals d’aquestes cançons però també de l’estimació d’uns intèrprets que les han fet seves dirigits per l’Antoni Mas, responsable del, segurament, projecte més interessant i absorbent de la seva llarga trajectòria musical.

Avui us proposem escoltar una magnífica versió de Dubte amb lletra del poeta menorquí Tòfol Mus i la veu d’una de les seves millors amigues: Georgina Espolet.