D’una farigola a una olivera

D’una farigola a una olivera

El paisatge del nostre pessebre ha d’estar ben guarnit amb arbres. Un arbre que tenim al nostre entorn són les oliveres. Avui aprendrem a fer oliveres petites per posar al pessebre. És molt senzill. Ara, primer de tot has de mirar com són les oliveres i apreciar bé tots els seus detalls.

Necessitem:

  • unes branques de farigola
  • pasta de modelatge que s’endureixi amb l’aire
  • una base de fusta amb un clau una mica llarg al mig
  • cinta adhesiva
  • cola blanca
  • pintura

Primer de tot hem de fer una base de fusta d’uns 4 x 4 cm a la qual hi haurem clavat un clau de 3cm al mig. Posem la fusta sobre la taula de manera que el clau sobresurti cap amunt.

Triem algunes branques de farigola i les distribuïm al voltant del clau fixant-les amb cinta adhesiva.

Amb la pasta de modelar tapem tota la base de la farigola fent com si fos el tronc d’una olivera, que són sempre molt recargolats. Abans de posar la pasta de modelatge hem de pintar tota la base de la farigola i de la fusta amb cola blanca perquè la pasta quedi ben adherida.

Deixa assecar la pasta de modelatge i quan estigui ben seca pinta-la amb colors marrons i grisos i negres. Fixa’t que les parts més fondes del tronc han de ser negres i les que estan més a la superfície han de ser marrons i grises.

Si fas quatre o cinc oliveres d’aquesta manera podràs posar-les totes juntes i fins i tot pots posar-hi unes figures que estiguin collint les olives.

Enric Benavent