El 2de8f dels Minyons marca el sostre fins a Sant Jordi

El 2de8f dels Minyons marca el sostre fins a Sant Jordi

Avui repassem com ha anat la pretemporada fins a Sant Jordi. Aquest cap de setmana s’enceta la temporada regular amb la majoria de colles ja estrenades a plaça en aquest 2019

78 de les 94 colles del Baròmetre Casteller 2018 ja han sortit abans de Sant Jordi. El que entenem com a pretemporada. D’aquestes n’hi ha 10 que han fet castell de 8 pisos ja enguany i 32 més que n’han fet de 7 pisos.

El sostre de l’any el marca el 2de8f que van fer els Minyons de Terrassa per Sant Jordi. Els egarencs encapçalen el Baròmetre en aquest moment amb la torre, el 3 i el 4de8. Enguany encara no ha arribat cap castell de 9.

La Vella de Valls i els Castellers de Barcelona ocupen el segon lloc amb el 3de8, 4de8 i 2de7. Els verds de Vilafranca surten en el quart lloc amb el 4de8, torre de 7 i l’inusual 10de7 –a més d’haver coronar el pilar de 6, l’únic vist a plaça aquest any–. El cinquè lloc és per els saballuts de Sabadell amb el 3de8 i el 4de8. En sisè lloc hi són els borinots de Sants i els Xiquets de Reus amb el 3de8. En el vuitè lloc trobem els blaus de Gràcia i els Moixiganguers d’Igualada amb el 4de8. Els Xiquets de Tarragona, en l’onzè lloc, amb el 3de8 com a millor castell. Aquestes són les colles que han fet castells de 8 enguany.

La temporada es presenta del tot interessant amb la Vella de Valls com a referència després de guanyar el Concurs de l’any passat i de fer una gran temporada. Enguany no hi ha Concurs però com cada any si Sant Fèlix i com a novetat presenta un canvi en el cartell més habitual: torna la Jove de Tarragona i en surten els Minyons de Terrassa. La temporada arrenca i no aturà fins entrat el novembre.