El 3de9 sense folre ja compta

El 3de9 sense folre ja compta

El 3de9sf ha entrat per primer cop en joc al Baròmetre. Els dos 3de9sf carregats per les colles de Valls van ser les novetats més sonades del passat cap de setmana per tot el que representen. Però, de fet, no van ser les úniques novetats. En total, hi va haver dotze estrenes al llistat que contempla els tres castells més ben valorats i el millor pilar. Els Moixiganguers d’Igualada van revalidar els nou pisos, la Jove de Sitges els vuit pisos i els Castellers de Mallorca els set pisos.

A dalt de tot hi ha canvis. Els Xiquets de Valls van agafar diumenge, per Santa Úrsula, un clar avantatge davant de la resta del món casteller. El primer lloc continua sent per a la Colla Vella (1) amb l’estrena de l’inèdit 3de9sf(c), que figura com el seu segon millor castell (Cal tenir en compte que el 2de8sf puntua per sobre del 3 net carregat). El segon lloc del Baròmetre és ara per a la Colla Joves (2), que també va pujar el 3de9sf(c) i el té també a la segona casella del marcador anual. Els vermells van superar la triada dels Castellers de Vilafranca, que van baixar provisionalment a la tercera posició, tancant el podi de gamma prèmium.

Els Capgrossos de Mataró (6), diumenge a Girona, van recuperar el 4de8 amb l’agulla i va quedar situat com el seu tercer millor castell. Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada (8), diumenge a la seva diada, van revalidar el 3de9f i figura com el seu sostre del 2019. Amb els de l’Anoia hi ha nou colles de 9 en amunt. Els igualadins també van coronar el seu primer pilar de 6 del curs.

En els vuit pisos dues novetats més. Diumenge, a Barcelona, els Xics de Granollers (17) van recuperar el 3de8 i el van posicionar com a sostre de la seva temporada. Els Xics estan amb els mateixos castells i pilar que els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Terrassa, els Nens del Vendrell o els Bordegassos de Vilanova. Diumenge, a casa seva, la Jove de Sitges (25) va recuperar el 4de8 com sostre de la colla. Amb ells ja hi ha 26 colles amb gamma de 8 aquest any.

Dissabte, a Palma, els Castellers de Mallorca (58) van estrenar sostre amb el 3de7 i, a més, van afegir el 4de6 amb l’agulla com a segon millor castell. Amb ells, són 59 les colles que han fet castells de 7 en amunt aquest any. Per últim, tres estrenes de 6. La Colla Castellera de Cerdanya (71) va situar, ahir a Santpedor, el 5de6 com a sostre i el 3de6 amb l’agulla com a tercer castell i es van equiparar amb els de Sarrià i els de Gavà. Finalment, els Laietans de Gramenet (89) van completat diumenge

A Santa Coloma de Gramenet el 4de6 i tanquen el Baròmetre amb cinc altres colles que tenen només el 3de6 i 4de6: Tortosa, Conflent, Copenhaguen, els de l’Esquerra de l’Eixample i els de la Selva.

Podeu consultar el llista sencer de colles i els seus tres millors castells i pilar a l’App i web del barometrecasteller.cat