El carnaval ja és aquí – Rikus

El carnaval ja és aquí – Rikus

Darrera d’en Rikus hi ha l’Enric Canosa, mestre i músic, que després de participar en diverses bandes musicals com ADN, THE GARAGE PROJECT, ASUNTOS, THE NEXT SONG BAND, REVERSIONS, TU RAI, allà pels volts de l’any 2015 creà un curiós personatge, en Rikus, un divertit personatge, pastor de la muntanya i cosí d’en Patufet, amb el qual inicià, d’entrada en solitari, el seu bagatge com a animador d’espectacles infantils i familiars. Un any després incorporà una altra persona, la Tina, i finalment l’any 2017 creà la companyia  “Rikus i els barretines”.

En Rikus té espectacles dirigits als més petits, altres de jocs i altres de ball i  dansa. El trobareu a centres escolars, esplais, agrupaments, teatres o als carrers i places del nostre país amb algun dels seus diversos espectacles com, per exemple: Visca la festa!, En Rikus se’n va a la Selva, La Xerinola d’en Rikus, Les caixes de colors i d’altres sempre d’allò més engrescadors.

Té el seu propi canal de Youtube: “Rikus Animació Infantil” en el qual trobareu moltes de les seves cançons.

L’any 2019 va publicar el seu disc “Cançons amb barretina”, produït per Alfred Moreno. És un recull de 13 cançons que reivindiquen sense complexos  les nostres tradicions festives, amb una sonoritat moderna, amb un ampli repertori d’estils musicals com el rock, el folk, el reggae, l’ska i fins i tot la música electrònica. En un dels temes d’aquest disc, concretament a  “Quan ve festa major”, hi col·laboren la Jana i en Pau, d’El Pot Petit del qual ja hem parlat en aquesta secció.

D’en Rikus escoltarem la cançó “EL CARNAVAL JA ÉS AQUÍ”  del seu disc “Cançons amb barretina”.

I fins aquí aquesta breu aproximació a en Rikus, el músic-pastor més animat del nostre país.