El cavallet de mar – Jordi Tonietti

El cavallet de mar – Jordi Tonietti

Jordi Tonietti ve d’una família d’allò més musical, prova d’això és que de ben petit ja va fer un grup, els Germans Tonietti, amb tres dels seus germans. La seva vida musical és molt rica i extensa, com a petita mostra dir-vos que durant 8 anys va ser membre del conegut grup “Les veus de Besalú” que van ser com la seva escola professional i i amb ells va voltar molt per arreu d’Europa i per arreu del nostre país.

En Jordi Tonietti va començar a fer espectacles infantils allà per l’any 1980, amb una fórmula única i ben personal. Les seves músiques traspuen  mediterrània; els seus espectacles són plens de sensacions i d’imaginació i s’enriqueixen amb unes tècniques teatrals i escèniques molt acurades. Les seves arrels musicals les trobem en les músiques mediterrànies i en l’escoltisme.  En Jordi és un gran creador, de fet la major part  de les cançons que canta són creacions seves.

És un home tot terreny, tant ha cantat per a 2000 persones com per a tres assistents i tant fa espectacles de música com de contes. Ha publicat cds que podeu trobar a moltes i moltes escoles del nostre país, com per exemple: El barret d’en Peret, El bolet , cançons de mar, cançons de Nadal … per cantar tot l’any, entre molts d’altres. També ha gravat molts contes com els seus “Grapats de contes” o “Pressics”.

Els seus espectacles són directes, entranyables i divertits. El veureu en grup, com per exemple amb el “Jordi Tonietti and The Bus Band!! Blues,jazz,soul per a infants !!!!!” o en petit format com ““El Rodacontes ” Una caravana teatre”

L’any 203 fundà “Factoria Televisiva” i va fer programes com “Això és la Pera”, “Tele del cole”, “Plis Plas enciclopèdia Trullàs”.  I també va crear el programa radiofònic “Escudella barrejada” de ràdio Banyoles. Ja ho veieu és un home inquiet i d’allò més creatiu.

L’any 2017 va rebre el premi Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) en reconeixement a la seva tasca de difusió i defensa de la llengua i cultures catalanes.

I per acabar escoltarem una de les seves cançons: “Cavallet de mar” de seu CD “ CANÇONS DEL MAR” publicat l’any 2013.

http://www.jorditonietti.com/