El futbolí

El futbolí

Quina tàctica prefereixes? Un 4-3-3 o un 4-4-2?

Jo ? Prefereixo el 3-3-4 del futbolí!!!!

Com?

Sí, el 3-3-4 és la disposició dels jugadors en el futbolí, un  dels jocs de Bar més internacionals i coneguts !! No has jugat mai al futbolí? Escolta, escolta.

I tant que si i a més a més aquest so dels cops de pilota és hipnotitzant!

Efectivament, és un so molt característic i que de ben segur endevinaria tothom. El so dels cops de pilota a la fusta o als jugadors és el so d’un joc creat a Espanya per un gallec anomenat Alejandro Campos.

D’on va sorgir la idea ?

Doncs la idea va sorgir arran de la Guerra Civil Espanyola. El senyor Alejandro va resultar ferit en un bombardeig a Madrid durant la Guerra Civil i quan el van portar al sanatori del Collell a la Garrotxa, Catalunya es va adonar que hi havia més nens que no podien jugar a futbol perquè estaven ferits. Aquí va ser quan se li va ocórrer el joc del futbolí.

Així doncs es va inventar amb un objectiu bonic!

Sí, i el seu èxit va ser tan gran que es va estendre per tot el territori espanyol de tal manera que quan durant els anys 60 el senyor Alejandro va tornar de l’exili, es va adonar que el joc ja estava a tot arreu ! L’èxit del joc radica en l’emoció i el dinamisme de cada jugada, de cada partit on tothom pot jugar i on tothom juga amb igualtat de condicions.

I podem competir igual que en el futbol?

Doncs sí ! Existeix una Federació Espanyola de Futbolí que organitza campionats i lligues oficials. No tenen tanta repercussió com les lligues de futbol però tenen milers de participants !!! Actualment els dos tornejos més importants són El torneig d’estiu i la Final Espanya.

I si vols t’explico una última anècdota…

Sí i tant, explica que m’interessa molt !!!!

Doncs el futbolí que tenim a casa nostra, el de les cames separades només el tenim nosaltres ja que en els països de la resta del món juguen amb els jugadors amb cames juntes, que és tal com el va inventar el senyor Alejandro. Per tant, els efectes de passades entre jugadors  que fan els bons és molt propi del nostre futbolí

Caram, o sigui que la cara d’emoció que posem quan volem fer una jugada és nostra?

Ha!ha!ha!ha!, possiblement sí !!