El gripau blau – Grup ARA VA DE BO

El gripau blau – Grup ARA VA DE BO

Va ser pels volts de l’estiu del 1971 que naixia , en una Escola d’Estiu de Mestres, aquest mític grup, format per un grup d’educadors i músics amb l’objectiu de fer espectacles de participació infantil.   Era un moment en què costava molt que els nens, en espectacles, cantessin o la gent s’afegís, però ells tenien molt clar que la música era per compartir. I aquesta era i ha sigut sempre la seva filosofia.

El Gripau BlauLa formació inicial del grup eren: Jordi Roura, Xesco Boix, Josep Ma Pujol ( gran músic i excel.lent titellaire després, conegut per la seva gran creació EL SENYOR CORDILLS ), la Laura Pérez i la Núria Ventura. Però pel grup hi han anat passant més de setanta músics.

Des de l’any 1999 organitzen les Matinals Infantils Folk al CAT, un format d’espectacles de contes i cançons per a públic familiar. L’any 2000, Ara Va de Bo va començar una especialització enfocada a un públic comprès entre l’escola bressol i els set anys, en què ofereixen sessions amb contes i cançons basats en rondalles i música tradicional.

El grup s’ha sabut adaptar a l’evolució dels temps i a la situació actual dels nens i nenes que ja aprenen cançons a les escoles. No és el mateix repertori el que tenien als seus inicis que el que fan actualment en les Matinals Infantils del Tradicionàrius. Fins i tot ara és complicat dir qui forma el grup ja que no hi ha els mateixos components a cada actuació. De la recerca del propi folklore a la descoberta de la música d’arreu del món, del carrer a la sala de teatre, però el que no han perdut és l’elaboració d’espectacles d’arrel popular amb què diverteixen i fan passar grans moments al seu públic.