El meu avi – Grup PORT-BO

El meu avi – Grup PORT-BO

Avui, per començar, us proposo la que segurament és l’havanera més popular, més coneguda en català: “El meu avi”. I tant que si!. El que passa es que us oferiré una versió una mica diferent.

“El meu avi” la va compondre José Luís Ortega Monasterio un militar que va ser destacat a defensa passiva a Palamós. L’any 1968 ell tocava la guitarra, el piano, li agradava molt la música marinera en general, i un dia que, segons explicava, plovia moltíssim, va marxar del seu lloc de treball que era una taula a l’Ajuntament de Palamós, i se’n va anar a una taverna que hi havia al costat: a Can Pitu del Xivarri, era un lloc en que sempre es cantaven havaneres.

Va veure el piano lliure, es va posar a fer unes notes i d’allà va sortir “El meu avi”, una cançó dedicada al seu avant-passat per part de mare que havia lluitat a la guerra de Cuba. El cant de “Visca Catalunya, visca El Català” es va fer popular de seguida. Ara serveix per tancar, pràcticament, totes les cantades.

I avui us la oferirem amb la versió dels Port-bo. En el seu enregistrament “Clàssics” i amb les veus d’en Francesc Ramon “Xiqui”, l’Irineo Ferrer “Mineu” i en Carles Casanoves. I amb arranjaments d’en Toni Xuclà. “El meu avi” però amb so molt i molt diferent.