El monstre de Banyoles – Toni Giménez

El monstre de Banyoles – Toni Giménez

Va començar a cantar per a la mainada l’any 1977 i és també cantautor folk, escriptor de contes i narracions, professor de guitarra i banjo.

És un músic prolífic i incansable: ha publicat 137 discos i 57 llibres i cançoners. Ha col·laborat en 20 enregistraments més, d’altres cantants i grups, com a músic o cantant i el seu repertori de cançons és molt i molt extens. Les cançons d’en Toni es treballen sovint com a recurs didàctic tant a escoles com a centres de lleure.

Va ser també un dels participants del col·lectiu de cantants-animadors infantils Cinc dits d’una mà (Xesco Boix, Àngel Daban, Toni Giménez, Lluís Maria Panyella i Noè Rivas), que va funcionar entre els anys 1980-1985, van rebre el novembre de 2009 el guardó de reconeixement a la seva aportació, individual i col·lectiva, en benefici dels infants del nostre país, atorgat per la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, en el 20è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants.

Ha estat també un estudiós de la cançó, amb els seus mètodes de cançosofia i en cançoteràpia i va crear i dirigir L’Escola de Cançó (1988-2003).

És mestre i doctor en Pedagogia i això es manifesta en tot el seu repertori musical.

Ell mateix defineix clarament els seus objectius: Ajudar a créixer la mainada de forma positiva perquè esdevinguin persones nobles i honrades. Desvetllar el plaer dels infants per la vida i per tot el que de noble i bo ens ofereix i encomanar-los el desig de donar el millor com a persones, envers els altres. Fer servir les cançons, com a recurs didàctic, i la música, com a mitjà educatiu integral i globalitzador.

Ben segur que una de les cançons més conegudes i popularitzades d’en Toni és EL MONSTRE DE BANYOLES

http://www.tonigimenez.cat/