Els Castellers de Sabadell es folren
Crònica 05/09/2011

Els Castellers de Sabadell es folren
Crònica 05/09/2011

Un cop superada la diada de sant Fèlix la temporada castellera segueix avançant. Encetem el segon tram del curs.

La tripleta dels saballuts.

A Sabadell va tenir lloc diumenge una diada profitosa. Els Castellers de Sabadell van fer el seu primer folre, aconseguit el primer 2 de 8 i de retruc la seva millor actuació històrica. Els verds de la co-capital vallesana van fer el 3 de 8 sortida, acte seguit un intent de torre de 8 que va cedir instants abans de coronar-se. Llavors la colla va mostrar caràcter i va completar el 4 de 8 en tanda de repetició per tornar amb el 2 de 8 a la tercera mànega. El saballuts van poder llavors coronar el seu primer castell amb folre, un 2 de 8 no gaire ben lligat que no van poder descarregar.

En aquesta diada els Minyons de Terrassa van fer gala del bon moment que travessen. Van completar el 2 de8, el 3 de 9, el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 6. Els Capgrossos de Mataró, que retornaven de vacances, van fer el 4 de 8 i el 2 de 7.

A Agramunt es va poder veure una altra torre de 8 carregada, en aquest cas la primera de l’any dels Castellers de Lleida. Els de la terra ferma van fer a més el 4 de 8 i van tornar a coronar el 3 de 8. Allà els Margeners de Guissona van carregar la torre de 7. Aquest diumenge volen provar per primer cop el 4 de 8 a la seva festa major.

A Torredembarra la Colla Vella dels Xiquets de Valls va portar el 5 de 8, el 2 de 8, el 4 de 8 i el pilar de 6. Els Xiquets de Tarragona també van fer la catedral: 5 de 8, 3 de 8 i 4 de 8 va ser el seu repertori. Els Nois de la Torre van fer el seu millor repertori amb tres castells de la gamma alta de 7.

A Cambrils la Colla Jove Xiquets de Tarragona van plantar el 3 i 4 de 8, mentre els Xiquets de Reus el 4 de 8. Els Castellers de Terrassa i van fer castells de 7.

Finalment a Vilanova del Camí els Castellers de Sants van completar el 4 de 8 i els Moixiganguers d’Igualada van fer-hi un intent desmuntat.