Els clowns – Els Francolins

Els clowns – Els Francolins

Avui anem de flabiols. Si, si. No un flabiol sinó fins a set flabiolaires. Amb la companyia de dues trompetes, un trombó i una tuba. Bé, no us diré el nom de tots ells i elles, perquè s’ens emportaria mig espai. Són de Tarragona i es diuen els Francolins, com no podia ser d’una altra manera visquent a les ribes del riu Francolí.

Ens porten una adaptació molt lluminosa del tema Els Clowns, de la pel·lícula del mateix nom que va rodar en Federico Fellini el 1970. Una instrumentació ideal per a una música molt descriptiva. Els Clowns.
——————————————–
Si voleu saber més sobre el flabiol, aquesta és la web:
http://flabiol.trad.org/
——————————————–
I si voleu saber més sobre Els Francolins…

Història
L’any 1998 es va formar a Tarragona la comparsa de carnaval Els Francolins, amb la idea de reproduir l’aspecte d’uns moixons que habitaven la vora del riu Francolí i que van acabar extingint-se. Per acompanyar la comparsa, es va pensar de formar un grup de flabiols que compongués peces pròpies. Així va néixer aquell mateix any el conjunt de flabiols Els Francolins. El 1999 la formació incorporava una secció de metall, i el 2000 van decidir fer un pas endavant i, convençuts de les possibilitats de la banda i encoratjats pels resultats obtinguts durant aquest temps, van buscar altres ocasions per actuar. El repertori d’Els Francolins està integrat per temes originals propis i altres del repertori de vells flabiolaires, a més de temes de pel·lícules, música llatina i altres peces del repertori tradicional català. Totes els temes han estat arranjats pel grup i tenen un caràcter marcadament festiu.
Discografia

Els Francolins al Tropicana (Discmedi 2004)
Flabiol pels descosits (Discmedi 2002)
Contacte

Joan Moliner
Tel. 630527427
jmoliner@tinet.org