Els de Sants pugen de nou

Els de Sants pugen de nou

(Crònica 30/05/2016)

3 de 9 amb folre dels Borinots
3 de 9 amb folre dels Borinots

Fins a 17 novetats van pujar al Baròmetre Casteller el passat passat cap de setmana. A més es van produir canvis destacats en el nombre de colles per categoria. Ja són 5 les colles que han fet castells de 9, 14 més les que han plantat castells de 8 pisos i 34 més amb castells de 7 com a sostre.

Els Castellers de Sants van estrenar el 3de9f, que van completar a casa. La Jove de Tarragona va carregar-lo a Reus, el més matiner dels liles. En els 8 pisos cal destacar la novetat del 3de8 amb agulla dels Castellers de Vilafranca a Sants, el primer que es veu en aquest 2016. Els Xiquets de Reus, a casa seva, van estrenar el 4de8. El passat cap de setmana també van arribar els primers pilar de 6 de tres colles: la Vella de Valls el va descarregar a Reus, els de Sant Pere i Sant Pau ho van fer lluny de casa, a Algemesí, i els Castellers de Barcelona el van coronar a Cornellà.

En les 7 pisos apuntem les novetats dels Al·lots de Llevat amb el 5de7 i 4de7 amb agulla, els de Cornellà amb el 5de7 i 7de7 i els de Castelldefels amb seu primer castell de 7 de l’any: el 3de7. Els de Mollet, Mallorca, Alcover i Tortosa també van estrenar castell de 6.