Els Guillats de la Selva s’estrenen

Els Guillats de la Selva s’estrenen

La setmana que va començar amb Santa Tecla i la Mercè es va saldar amb 6 novetats al Baròmetre que recull els tres millors castells de les colles indexades. La setmana també va incloure una nova alta a la família castellera: els guillats de la Selva.

Per dalt, una setmana més, sense canvis. Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona, Colla Joves i Minyons de Terrassa. són les colles que tenen castells de gamma extra.

2de8 amb folre de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

El primer canvi es va produir per Santa Tecla i en la gamma alta de vuit. La setmana castellera va començar a Tarragona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau (12) va actualitzar el seu marcador amb el 2de8f descarregat. Els verds de Tarragona ara tenen els castells de la tripleta de 8 al marcador, com els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de la Vila de Gràcia, però van per davant gràcies al flamant pilar de 7 amb folre.

El següent canvi és del passat dissabte. Els Castellers del Prat (47) van coronar el 3de7 i aquest castell ocupa la segona casella dels potablava. La resta d’estrenes de la setmana van ser per les colles modestes.

Dimarts, per la Mercè, els Castellers de Sarrià (69) van col·locar el 5de6 com el seu nou sostre. Diumenge, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample(88), els esquerdats, van fer el seu primer 4de6. Finalment van entrar per primer cop al Baròmetre els Castellers de la Selva (88), els guillats, diumenge van fer els seus primers 3de6 i 4de6. Amb ells hi ha 93 colles indexades al Baròmetre 2019.

Podeu consultar-lo sencer a l’App gratuïta del Baròmetre Casteller i a la web barometrecasteller.cat