Els Margeners remunten per sota

Els Margeners remunten per sota

El cap de setmana passat va ser de profit per a diverses colles. La colla que va fer el salt més espectacular van ser els Margeners de Guissona, que van alçar el seu sostre per sota. Van superar el llistó dels bàsics de 7 en completat el 3de7 aixecat per sota. També van fer un salt notable els Al·lots de Llevant amb els primers castells de la gamma mitjana de 7. En total, durant el cap de setmana, s’han produït set noves entrades al recompte dels tres millors castells i pilar entre les 94 colles indexades.

Els cinc primers llocs es mantenen igual: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona, Colla Joves i Minyons. Per bé que diumenge els Minyons de Terrassa (5), a casa seva, van incorporar el 9de8 a la segona casella del seu marcador. Va ser l’estrena més alta de la setmana.

Les següents entrades van ser per als Al·lots de Llevant (37), que van sumar dissabte a Manacor el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el pilar de 5 d’una sola tirada. La colla illenca ara ha quedat equiparada amb els Castellers del Poble Sec.

El 3de7 per sota dels Margeners de Guissona (39) ha estat l’entrada més sorprenent al Baròmetre. El va aconseguir dissabte a casa seva i representa el seu primer castell de gamma alta de 7 del curs. L’any passat també van fer aquest sostre sense assolir altres castells –a priori més senzills–, com el 5de7, el 7de7 o les construccions de 7 amb l’agulla.

Els Castellers de Caldes (43) van sumar dissabte el 4de7 com a segon millor castell de l’any i ara tenen els castells de la clàssica de 7 i el pilar de 5 al marcador (el mateix que les colles de Sant Vicenç dels Horts, Mollet i Altafulla). La Colla Castellera de la Bisbal (50) va coronar, diumenge a Cornellà, el 3de7 i ja figura com a segon millor registre de l’any del bous.

Podeu veure el llistat sencer a l’App i a la web del barometrecasteller.cat