Els minyons es coronen de 10

Els minyons es coronen de 10

La diada dels Minyons de Terrassa tenia reservada la darrera plana de la temporada. La colla de la camisa malva va coronar diumenge el 3de10fm i va ser l’entrada més forta del cap de setmana i una de les més sonades de l’any. Els terrassencs s’han situat finalment entre les quatre millors colles de l’any, si tenim en compte els millors castells. A més del castell de 10, el llistat de novetats del Baròmetre del passat cap de setmana va presentar quatre estrenes més, amb protagonisme per triplicat pel 5de6 de les colles de Madrid, Andorra i Gelida.

Quatre colles han fet aletes prèmium aquest a temporada. El podi s’ha tancat amb la Colla Vella, els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves, amb castells de la màxima categoria descarregats. Diumenge va afegir una aleta prèmium els Minyons de Terrassa (4) en la seva diada, amb el 3de10fm carregat, que també va esdevenir el seu millor castell de l’any. Els malves han acabat superant la Jove de Tarragona que ha acabat cinquena i els Capgrossos de Mataró sisens. A tenir en compte que cinc de les sis primeres colles del Baròmetre tenen la seva millor construcció només coronada.

Les altres novetats de la setmana van ser per a colles de 6. La Colla Castellera de Madrid (63) va estrenar  el 5de6, dissabte a casa, i també el van fer els Vailetes de Gelida (63) en la seva diada del passat diumenge. Les dues colles han acabat amb el 5de6 com la seva segona millor construcció i es van equiparar amb els Castellers de Montcada, Castellers de les Roquetes, Manyacs de Parets i la Colla Castellera de la Gavarresa. Per últim, diumenge a casa seva, els Castellers d’Andorra (69) van pujar dos castells com a nous sostres de l’any: el 3de6 per sota i el 5de6.

Aquestes van ser les darreres novetats de l’any del Baròmetre que es tanca amb 94 colles actives. Podeu repassar els seus millors castells i pilar a l’App i web barometrecasteller.cat