Els Minyons estrenen catedral i marquen el ritme

Els Minyons estrenen catedral i marquen el ritme

Aquesta setmana el Baròmetre Casteller presenta 17 novetats. Amb el primer 5de8 dels Minyons de Terrassa i els primers castells de 8 dels Capgrossos de Mataró i la Joves de Valls.

El més destacat, en l’actualització dels tres millors castells i pilar de cada colla, ha estat el 5de8 que van presentar els Minyons de Terrassa diumenge passat a Cerdanyola. Els de egarencs ocupen el primer lloc del Baròmetre 2019. El segon lloc ara és per la Vella de Valls que també tenen el 5de8 com a millor construcció. El tercer lloc l’aconsegueixen la Joves de Valls que dissabte van estrenar a casa el 3de8, 4de8 i el pilar de 6. Quarts apareixen els verds de Vilafranca que diumenge van completar el pilar de 6 a la diada del Dia del Graller. Seguint en els vuit pisos, els Capgrossos de Mataró van entrar a Figueres el 3de8 i 4de8 i ocupen el cinquè lloc compartit amb Castellers de Barcelona i Castellers de Sants.

En els set pisos han entrat al Baròmetre el 5de7 dels merlots de Figueres, el 4de7 amb l’agulla dels verds de Cerdanyola i el 3de7 amb l’agulla dels blaus de Berga. Tots tres colles millorant així el seu millor castell d’enguany.

Més avall, en els sis pisos, els Xerrics d’Olot han entrat el 5de6, 4de6 amb l’agulla i el pilar de 5. Els Nyerros de la Plana van treure el 3de6 amb l’agulla i els Brivalls de Cornudella van debutar en la present temporada amb triple estrena: 3de6 amb l’agulla, 3de6 i 4de6.

Poder repassar l’estat de la temporada a l’App i web del barometrecasteller.cat