Els pilars i el 9de8
marquen la jornada
(Crònica 04/08/2014)

Els pilars i el 9de8
marquen la jornada
(Crònica 04/08/2014)

Els Nens del Vendrell van encetar el cap de setmana casteller aquest divendres al vespre a Sant Vicenç de Calders, terme del Vendrell. Van tornar a retrobar-se amb la seva història al descarregar el pilar de 6, cosa que no succeïa des del 1972. També van completar el 3de8, que mai havien fet en aquesta plaça.

El dissabte a Vilanova és va viure un duel igualat entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Les dues colles van signar idèntica actuació: 9de8, 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i pilar de 7 amb folre. Els Verds van fer el 9de8 amb un sol enxaneta i la Jove amb les tres aletes simultànies. Així, la Jove va portar per primer cop un gamma extra a Vilanova i els Verds van mantenir el nivell tot i renunciar a les manilles. Els Bordegassos de Vilanova van coronar el primer 4de8 de l’any, va fer-lo de sortida, condicionant la resta de programa.

A Vilafranca, a la diada de Màrtirs, els Castellers de Barcelona van fer una molt bona actuació: 5de8, 3de9 amb folre, 4de8 amb agulla i per primer cop el Vano de 6. Són la quarta colla que fan el vano de 6, i la segona que el fa complet: un pilar de 6 amb dos de 5 i dos de 4. Els Xicots de Vilafranca van buscar la tripleta de 8 però la canalla no va mostrar confiança. Van completar el 4de8 al segon intent, el primer van tirar-lo avall, també van desmuntar el 2de8 amb folre i el 3de8.

Diumenge, al migdia, la Colla Joves Xiquets de Valls va completar la tripleta de 8 i el pilar de 6 a Masllorenç. A la tarda, a la Riba, la Colla Vella dels Xiquets de Valls hi va fer el 4de8 com a destacat i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau el pilar de 6 a la Fatarella.