Els pirates – Grup EL POT PETIT

Els pirates – Grup EL POT PETIT

Va ser allà pels volts del 2009 que en Siddarta Vargas i l’Helena Vallès van crear la companyia d’espectacles i concerts familiars EL POT PETIT. Els seus espectacles combinen música, titelles, teatre i dansa. Les seves músiques són d’estils musicals ben variats, tot i que es belluguen sovint entre el reggae, l’ska, la rumba… Els temes de les seves lletres també són diversos, però tenen en comú que són propers als nens i que busquen que els nois i noies s’identifiquin amb ells; trobarem emocions, històries fantàstiques i personatges de dins del pot com en Pau i la Janna . Ells volen seduir tota la família, tant  pares i mares com  nois i noies i per això fan cançons fàcils de cantar però amb uns arranjaments molt i molt treballats.

Les seves cançons estan tenint molt d’èxit dins el món educatiu i també dins el món familiar. Com diuen ells, volen musicalitzar l’educació dels nois i noies i seduir els ambients escolars i familiars per tal  que tothom comenci a cantar i ballar al ritme de les seves cançons.

Les seves presentacions són molt potents. De la parella inicial formada per en Siddarta i l’Helena, han passat a un grup de 9 músics que es pot ampliar fins a 12. Han participat  a festivals com l’Acustiqueta de Figueres o la Festa dels Súpers i han omplert teatres com el Jardí de Reus, el Poliorama de Barcelona, la Sala Stroika de Manresa o la Sala La Mirona de Salt entre molts d’altres i han omplert de festa carrers, places, escoles i ciutats del nostre país.

Les seves publicacions són d’un alt nivell musical i les composicions són sempre seves. Cal destacar l’any 2012 “Canta amb el Pot Petit”, l’any 2015 “Ritmes i Rialles” o l’any 2018 “A l’aventura” i també les seves col·laboracions en l’elaboració de recursos musicals per l’entorn digital de llibres del Cicle Inicial de l’editorial Cruïlla.

També cuiden molt les xarxes socials, us convido que feu una ullada al seu canal Youtube. Hi trobareu vídeos amb 5 milions de visualitzacions, el que demostra la bona feina feta.

Del Pot Petit escoltarem una de les seves cançons amb més èxit: ELS PIRATES del seu CD “Ritmes i Rialles”