Els tres dallaires – Artur Blasco

Els tres dallaires – Artur Blasco

Artur Blasco és el promotor de la Trobada amb Acordionistes del Pirineu d’Arsèguel i moltes altres aportacions al folk del nostre país.

Un dia va decidir cantar i tocar l’acordió.  Es va envoltar dels millors músics que hi havia en aquells moments: el 90% dels integrants del grup Primera Nota.  D’aquella formació se’n diu EL PONT D’ARCALÍS han enregistrat una bona col.lecció de CD’s i ha actuat amb èxit a diversos països d’Europa.

Blasco, nascut l’any 1933 va decidir aquest estiu que es retirava i tots vam pensar que era lògic que als 80 anys no es volgués sotmetre al ritme de bolos i viatges del grup.  El PONT D’ARCALÍS va continuar, amb alguns canvis d’estil i músics i el podeu continuar veient en programacions de circuits folk.  Però l’Artur Blasco és un home inquiet i no entén això de retirar-se.  Acaba de publicar un magnífic llibre-disc titulat “Pirineus, cançons de vetllades vora el foc”.  Ell canta les cançons que ha recollit a les seves recerques i l’acompanya un guitarrista portuguès que es diu Yannick Lopes.  Dotze temes amb fotos i documentació dels cantaires que li van ensenyar, tot molt ben presentat.

Escoltem Els tres dallaires, que va escoltar a Joan Bosch “Surracans” de Sant Privat de Bas.