Els verds agafen el liderat del Baròmetre

Els verds agafen el liderat del Baròmetre

En total hem registrat 39 novetats per part de 24 colles.

 

Els Castellers de Vilafranca s’han situat líders del amb les preuades estrenes de les Fires de Maig: 3de9f, 7de8 i Pde7f. La Colla Vella dels Xiquets de Valls també pujat amb les novetats del 4de8 amb el pilar i el 2de8 amb folre fets a Lleida. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha escalat posicions amb el 3de8 i el 2de7. Els Xiquets de Tarragona accedeixen al Top10 amb l’estrena dels dos bàsics de 8: 3de8 i 4de8. Els Castellers de Barcelona han posat de sostre el 3de8. Els Castellers de Sants, Xiquets de Reus, Marrecs de Salt i Castellers de Sant Cugat han estrenat el 4de8. A més, els borinots han presentat el 2de7 i els gausacs el 7de7.

Els Castellers de LleidaXicots de Vilafranca i Xics de Granollers han situat el 5de7 de sostre. Els vermells de Vilafranca, a més, han presentat el 3de7 amb l’agulla i l’espadat de 5. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha pujat el 4de7 amb l’agulla a la primera casella. Els Sagals d’Osona han pogut completar el 4de7, el tenien només coronat. Els Castellers de Badalona han presentat el 3de7 amb l’agulla, de sostre, i el 4de7. Els Castellers de Castelldefels han posat el 3de7 de millor castell i afegit el pde5. La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample han pujat un pis més, i es guanyen un dels trofeus Baròmetre 2023, amb el seu primer 4de7.

Els Castellers de Sant Feliu han coronat el 2de6 i han afegit el 4de6 amb l’agulla. Els Castellers de Caldes de Monbui han posat el 5de6 a la primera casella i els Xiquets de la Vila-seca han situat de sostre el 3de6 amb l’agulla. El mateix que els Torraires de Montblanc que s’han estrenat amb la triada mínima. Els Castellers de l’Adroc han obert temporada amb dos castells de 6. Finalment els Pallagos del Conflent i la Colla Castellera de Cerdanya ha obert el curs amb el testimonial 3de6.

Podeu veure el llistat sencer, amb 79 colles indexades pels seus tres millors castells, al barometrecasteller.cat i llegir les cròniques de la jornada al digital de la Revista Castells.