Els verds fan castells de 9 al Baix Penedès i a l’Empordà
Crònica 10/10/2011

Els verds fan castells de 9 al Baix Penedès i a l’Empordà
Crònica 10/10/2011

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3 de 9 a La Bisbal del Penedès i va portar la tripleta màgica a Figueres.

El 3 de 9 amb folre dels Verds a La Bisbal del Penedès

Els Castellers de Vilafranca han tingut feina per partida doble aquest cap de setmana. Dissabte van desplaçar-se fins a La Bisbal del Penedès per descobrir la placa commemorativa del primer 5 de 8 amb l’agulla alçat en aquesta plaça. Els verds, que no van ser contractats enguany per l’Ajuntament bisbalenc, van voler fer una complerta actuació com a gest d’agraïment als afeccionats locals que si els hi han donat suport. Van obrir amb un fàcil 4 de 8, acte seguit van tirar el 3 de 9. Un castell que van haver de treballar de valent i que va provocar l’alegria dels presents. Ha estat l’únic castell de 9 que s’ha descarregat enguany en aquella plaça, per la Mare de Déu d’agost la Vella hi va carregar el 3 de 9. Els de Vilafranca van tancar l’actuació amb el 5 de 8.

El diumenge a Figueres van tornar a exhibir-se, deixant enrere la dolorosa caiguda del 4 de 9 sense folre de Reus de la setmana passada. Van completar la tripleta màgica i el pilar de 7. Van obrir amb el 3 de 9, castell que és va veure per primera i darrera vegada ara fa 10 anys en aquella vila i a càrrec dels Minyons de Terrassa. En aquesta ocasió, els verds, hi van afegir el 4 de 9, el 5 de 8 i el pilar de 7. La millor actuació realitzada mai a Figueres. Els Castellers de Barcelona hi van fer el 4 de 8 i la Colla Castellera de Figueres el 4 de 7 amb l’agulla, castell que recuperaven després de tres anys.

A Vilanova i la Geltrú, el dissabte, els Bordegassos de Vilanova van recuperar el 4 de 8, construcció que no descarregaven des del  juny del 2006. Va signar a més la seva millor diada des del 2005 amb la torre de 7 i el 3 de 7 per sota. Els Castellers de Vila de Gràcia van fer la clàssica de 8, tot i que van desmuntar un previ 4 de 8. Els Xiquets de Reus hi van fer el 2 de 7.

A Manacor (Mallorca) la Joves de Valls hi va portar el 4 de 8 i els Al·lots de Llevant van fer la seva millor actuació de l’any, tot estrenant el 5 de 7. Els Castellers de Mallorca hi van fer també gamma alta de 7.

Dissabte també a Sarrià (Barcelona) els Castellers de Barcelona van fer el 4 de 8 i la torre de 7 i els Xicots de Vilafranca van fer també la torre de 7, la tercera descarregada de l’any.

De la resta cal destacar que la Jove de Tarragona va fer la clàssica de 8 a Constantí i que els Xiquets de Reus van deixar-la a mitges a Vilaplana, van fer el 3 de 8 i el 2 de 7 però van de desmuntar dos cops el 4 de 8. Finalment, també el dissabte, els Castellers de Lleida van fer el 2 de 7 en pròpia plaça.