Els verds fan el primer castell de 9
de la temporada
Crònica 20/05/2013

Els verds fan el primer castell de 9
de la temporada
Crònica 20/05/2013

Els Castellers de Vilafranca van aconseguir el primer castell de nou de la temporada. Com en els darrers anys van fer el 3 de 9 a la diada de Fires de Vilafranca. També van estrenar el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 6. De sortida van fer el 2 de 8. Els Xicots de Vilafranca van carregar el primer castell de vuit de l’any, el primer 3 de 8 que aconsegueixen per Fires. La Jove de Vilafranca i els Nois de la Torre van fer el 3 de 7.

A Barcelona, en pròpia plaça, els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar el primer 2 de 8 del seu historial. El van acompanyar del 7 de 8, que també van estrenar, i del 3 de 8. Els Castellers de Barcelona van descarregar un altre 5 de 8 però van coronar el 7 de 8, que estrenaven; mai abans aquest castell havia patit una llenya. També van fer el 3 de 8. Els Xiquets de Reus hi van portar el 2 de 7.

A Badalona, per Sant Anastasi, els Minyons de Terrassa van completar el segon 4 de 8 amb l’agulla però en canvi tant sols van coronar el 2 de 8. També van fer el 3 de 8 i van estrenar el pilar de 6, Els Capgrossos de Mataró van fer la clàssica de vuit i els Castellers de Badalona van estrenar el 4 de 7 amb l’agulla.

En l’aniversari del seu local la Colla Jove Xiquets de Tarragona va estrenar també el pilar de 6 i també van patir una xurriacada: van caure amb el 2 de 7 un cop coronat. Van fer be el 3 de 8 i el 4 de 8. Els Xiquets del Serrallo van estrenar el 3 de 7 amb l’agulla.

En pròpia plaça els Castellers de Sabadell van descarregar el 3 de 8 però van coronar tant  sols el 4 de 8. Els Sagals d’Osona van fer el 2 de 7 i els Moixiganguers d’Igualada van estrenar el mateix 2 de 7.

Al Milà, la Colla Joves Xiquets de Valls va completar el 4 de 8 però va haver de desmuntar el 3 de 8. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van portar-hi el 3 de 7.

A Girona, els Marrecs de Salt van estrenar el 4 de 8 i van coronar el 2 de 7. Els Xics de Granollers també van completar el carro gros i els Xerrics d’Olot castells de 6.

A Altafulla, els Nens del Vendrell van estrenar el 2 de 7 i els Bordegassos de Vilanova el van poder descarregar per primer cop aquest any. Els Castellers d’Altafulla van fer castells de 6.

Del dissabte, apuntar la diada de Sant Isidre celebrada a Valls sota cobert per culpa de la pluja: la Colla Vella dels Xiquets de Valls hi va fer la clàssica de vuit i els Xiquets de Tarragona el 4 de 8.